Skat har tidligere fået hård kritik for ulovlig opkrævning af ejendomsskatter. Og nu er der sat tal på regningen til statskassen for tilbagebetalingen til grundejerne.
Staten skal i alt give 1,17 milliarder kroner i kompensation til kommunerne, som står for tilbagebetalingen af den forkert opkrævede ejendomsskat. Det fremgår af et nyt notat fra Rigsrevisionen, som Statsrevisorerne skal tage stilling til onsdag.
Sagen handler om grundejere, som fejlagtigt er blevet snydt for fradrag i grundværdien, når de har lavet forbedringer. På baggrund af tilbagebetalingen, mener Rigsrevisionen, at den del af sagen ejendomsskatterne kan lukkes:
- Økonomi- og Indenrigsministeriet og Skatteministeriet har taget en række initiativer til at løse problemerne med at beregne og opkræve ejendomsskatter korrekt i sager om fradrag i grundværdien for forbedringer, hedder det i notatet, hvor Rigsrevisionen konkluderer:
- Økonomi- og Indenrigsministeriet har fundet en løsning på tilbagebetalingen af de for meget opkrævede ejendomsskatter, ligesom ministerierne har taget initiativ til et udvidet samarbejde på området.
- Rigsrevisionen finder dette tilfredsstillende og vurderer, at beretningssagen kan afsluttes.
Rigsrevisionens er en uafhængig institution under Folketinget, som sammen med Statsrevisorerne er en del af den parlamentariske kontrol i Danmark.
På baggrund af Rigsrevisionens beretning vil Statsrevisorerne formentlig ikke finde anledning til ny kritik af ministerierne eller skattemyndighederne for denne specifikke del af sagen om skat på boligejere.
I Skatteministeriet arbejder man dog fortsat på at udbedre den del af boligejernes skattebetaling, som hænger sammen med ejendomsvurderingerne.
Rigsrevisionen har tidligere kritiseret, at Skats vurdering af parcelhuse i tre ud af fire tilfælde i 2011 ikke stemmer overens med de priser, som husene blev handlet til.
Nu arbejder man i Skatteministeriet på at indrette og samle flertal for et nyt system, som skal gøre vurderingerne mere præcise. De nye vurderinger ventes at blive sendt ud i begyndelsen af 2018 for ejerboliger og i begyndelsen af 2019 for andre ejendomme.
/ritzau/