Socialminister kræver bedre hjælp til kriminelle unge

Velfærd

22/03/2014 10:51

Nick Allentoft

Socialministeriet og KL tager Ankestyrelsens rapport om unge kriminelle alvorlig. De lover bedre samarbejde.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Social- og børneminister Manu Sareen (R) kræver handling, efter en rapport fra Ankestyrelsen viser, at næsten halvdelen af landets 98 kommuner ikke reagerer hurtigt nok på at hjælpe kriminelle børn og unge.

- Det her tal er meget højt, og det er jo ikke bare en her og nu situation. Det er noget, vi har set igennem nogle år nu, siger han til Ritzau.

Ifølge rapporten, som er baseret på 300 sager, lever 46 procent af kommunerne ikke op til de regler, der er lavet for at hjælpe børn og unge ud af kriminalitet. 

                                                 Læs om rapporten her

I Kommunernes Landsforening (KL) tager man også resultatet af rapporten meget alvorlig.

- Det ser ud som om, at der er noget, som ikke har fungeret godt nok, siger Tina Wahl, kontorchef i Center for Social og Sundhed i KL.

Ifølge Ankestyrelsen er det især reglerne om udarbejdelse af handleplaner og overholdelsen af en syvdages tidsfrist på at få udarbejdet selvsamme planer, der er et gennemgående problem i kommunerne.

Men social- og børneministeren påpeger, at problemet er komplekst, og KL's kontorchef stemmer i og mener, at en bedre indsats kræver samarbejde fra flere aktører.

- Når unge mennesker begynder at ryge hash, så får de også dårlig økonomi. Så går de ud og laver indbrud. Det betyder, at der er også en lang række andre faktorer, hvor det ikke alene er kommunerne, der har bolden, siger Tina Wahl. 

For at løfte området vil socialministeren i samarbejde med en flere organisationer, herunder KL og Dansk Socialrådgiverforening, iværksætte en række tiltag, der forebygger ungdomskriminalitet og bryder den sociale arv.

- Det er vigtig med praktikernes ekspertise, så enhver hjælp fra både Socialpædagogernes Landsforbund og Dansk Socialrådgiverforening tager jeg imod med kyshånd, siger Manu Sareen.

Også i KL har man iværksat en række tiltag. 

I samarbejde med Socialstyrelsen og Socialministeriet har de udbudt et ledernetværk, for ledere på børne- og ungeområdet, hvor der blandt andet fokuseres på, hvordan forvaltningerne i kommunerne skal agere, når de modtager sager om udsatte børn og unge. 

Over 90 kommuner har meldt sig til netværket.

/ritzau/

Mest Læste

Annonce

10/12/2024

På blot 2 minutter fandt jeg den billigste bilforsikring til min nye bil, og der var mange penge at spare.