I dag består en sosu-hjælpers uddannelse af 24 ugers skole og 30 ugers praktik.
Men når den ny reform af erhvervsuddannelserne træder i kraft, så får de sosu-hjælpere, der er fyldt 25 år i stedet 17 uger på skolebænken.
Det skriver Avisen.dk.
Søren Clausen, der er formand for Danske Sosu-skoler, mener, at den kortere uddannelse vil gå ud over plejen af landets ældre.
- Det bliver sværere at dosere medicinen rigtigt, at dokumentere det, der skal dokumenteres i borgerbøger og journaler og at kommunikere med den ældres pårørende. Når vi underviser i for eksempel naturfag og dansk, er det jo undervisning, der er tæt knyttet til plejen, siger han.
Tina Jørgensen er ældrechef i Stevns Kommune og medlem af Hjemmehjælpskommissionen, og hun er heller ikke tilfreds med ændringerne.
- Min umiddelbare reaktion er øv. Vi er i forvejen pressede på at få løftet vores medarbejderes - særligt sosu-hjælpernes - kompetencer, siger hun til Avisen.dk
Sosu-hjælpere over 25 år får muligvis syv ugers praktik i stedet for de syv ugers skole, men ifølge fagforbundet FOA er den løsning ikke god nok.
- Det er det rene Ebberød Bank, hvis politikernes svar på at højne kvaliteten i ældreplejen, hvor der er nye tiltag som for eksempel telemedicin, er at gøre skolegangen kortere. Det er absurd, siger formand Dennis Kristensen til Avisen.dk.
Socialdemokraternes erhvervsuddannelsesordfører, Ane Halsboe-Jørgensen, peger på, at sosu-hjælpere får vurderet deres kompetencer, før de tager hul på uddannelsen.
- Vi forkorter ikke den samlede uddannelse, men de, der er over 25 år, og som har de nødvendige kompetencer i bagagen, får det her forløb, siger hun til Avisen.dk.
- For mig er det helt afgørende, at den medhjælper, som den ældre møder, er lige så kompetent - hvis ikke mere kompetent - i fremtiden.
/ritzau/