Lørdag er det nøjagtigt 60 år siden, at fundamentet for EU blev lagt med underskrivelsen af Rom-traktaten. Læs mere om samarbejdet her.
* 1957: Belgien, Frankrig, Holland, Italien, Luxembourg og Tyskland underskriver Rom-traktaten og etablerer dermed Det Europæiske Fællesskab (EF). Visionen er at arbejde hen imod et fælles marked. Med Rom-traktaten oprettes samtidig en stribe europæiske institutioner, herunder EU-Kommissionen.
* 1973: Danmark bliver en del af unionen samtidig med Irland og Storbritannien. I de efterfølgende år kommer flere andre lande til.
* 1985: For at nå det oprindelige mål om et fælles marked vedtager medlemslandene Den Europæiske Fællesakt. Samme år underskrives Schengenaftalen, der lægger fundamentet for ophævelsen af personkontrollen ved de nationale grænser.
* 1993: Maastricht-traktaten træder i kraft. I Danmark måtte den til afstemning hele to gange. Danmark sikrer sig fire forbehold i samarbejdet. Det drejer sig om unionsborgerskab, en fælles møntenhed, forsvar og retligt samarbejde. Med Maastricht-traktaten ændrer EF navn til Den Europæiske Union (EU).
* 1999: En stribe medlemslande går sammen om en ny valuta, euroen. Den nye møntenhed kommer på gaden i 2002.
* 2004: EU vokser til 25 medlemmer. De nye familiemedlemmer er Estland, Letland, Litauen, Polen, Slovakiet, Slovenien, Tjekkiet, Ungarn samt Cypern og Malta.
* 2007: Endnu to lande kommer til, Bulgarien og Rumænien.
* 2007: EU-landene underskriver Lissabon-traktaten. Formålet er at gøre EU mere demokratisk og at være bedre i stand til at møde klimaændringer, sikkerhed og bæredygtig udvikling.
* 2013: Kroatien bliver EU's medlem nummer 28.
* 2016: Et flertal på 52 procent af de britiske vælgere stemmer for at forlade EU. Vilkårene for den historiske skilsmisse skal forhandles på plads i løbet af to år.
Kilder: Ritzau, Folketingets EU-oplysning og AFP.