- Herfra stor respekt for det, regnbueflaget symboliserer. Men flaget skal altså ikke vaje foran Christiansborg..! Her flager vi med Dannebrog og IKKE med et holdningsflag. Pia Kjærsgaard kæmpede forgæves i Præsidiet. Et flertal tvang den historiske fejltagelse igennem.
Således lyder den kontante melding fra Dansk Folkepartis for nyligt fratrådte næstformand, Søren Espersen, på Twitter, da det kom ham for øre, at det regnbuefarvede pride-flag, der fungerer som LGBT-bevægelses symbol, skal i flagstangen udenfor Christiansborg på lørdag den 22. august.
Dansk Folkeparti er om nogen kendt for at gøre brug af Dannebrog i deres kampagner. Derfor ville DenOffentlige.dk gerne have spurgt Søren Espersen ind til, hvordan han definerer et holdningsflag.
Men han er ikke vendt tilbage på henvendelsen.
Det er Folketingets Præsidium, der består af fem medlemmer på tværs af Folketingets partier, som har besluttet, at flaget skal pryde Christiansborg på lørdag.
Det var kun Dansk Folkepartis tidligere formand Pia Kjærsgaard, der stemte imod.
De andre medlemmer af Præsidiet, der stemte for flaget, er Venstres Karen Ellemann, Jens Rohde fra De Radikale, SF's Trine Torp samt Folketingets formand, socialdemokraten Henrik Dam Kristensen.
- Tiden er inde
Udover Dansk Folkepartis modstand har Nye Borgerliges Lars Boje Mathiessen også udtryk sin modstand mod, at det farverige flag skal pryde Christiansborg.
Folketingets- og Præsidiets formand, Henrik Dam Kristensen, er derimod glad for, at Folketinget skal hylde mangfoldigheden:
- Tiden er kommet til, at Folketinget sender et signal om, at vi anerkender individets ret til at være den, man ønsker at være. På samme måde som demokratiet er for alle. Derfor har et flertal i Præsidiet besluttet at flage med Regnbueflaget lørdag den 22. august”, siger Henrik Dam Kristensen i en pressemeddelelse fra Folketinget.