Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Er steget med 35 procent siden sidste år - nu kommer de med opsang til danskerne

Dyr

28/07/2023 11:16

J. Bøgen

Selvom sommeren generelt er højsæson for det, er årets tal er helt uhyrlige.

For nogle kan det virke som en utænkelig handling, ja, nærmest en forbrydelse, at efterlade kæledyr - uanset årsagen.

Ikke desto mindre er det hvad stadig flere danskere gør.

Alene i år har landet dyreinternater nemlig modtaget hele 260 dyr, der blev fundet efterladt, men som så blev indleveret til internaterne af gode samaritanere.

Det er en stigning på 35 procent i forhold til sidste år, og det får nu internatchef hos Dyrenes Beskyttelse, Karina Fisker, til at komme med en solid opsang til danskerne.

Faktisk kan man på godt dansk vel ligefrem kalde beskeden for en "røffel".

"Jeg tænker, at det er rigtig sørgeligt, og det er en sørgelig statistik. Og jeg tænker også, at der er rigtig mange, der ikke har taget det ansvar, som følger med, hver gang man vælger at tage et dyr til sig," siger hun til TV 2.

For nemt at få et kæledyr

Dyrepasser ved Roskilde Internat, Carina Løkkegaard, mener, at det simpelthen er for nemt for danskerne at anskaffe sig et kæledyr.

Der er for eksempel massere af annoncer på Den Blå Avis, og hvis prisen er god nok, er der mange, der måske ikke tænker over, hvad det faktisk kræver at have et kæledyr.

Lige nu er der omkring 2000 registrerede dyr på landets internater, men det er altså mængden af indleverede dyr, der er fundet efterladt, der får dyreelskerne til at komme med opsangen.

De efterladte dyr tæller alt fra marsvin til skildpadder og høns, som enten bliver efterladt i kasser eller i naturen - og så er der alle de mange dyr, der aldrig bliver fundet og indleveret til internaterne.

Derfor opfordrer Karina Fisker til, at man kontakter Dyrenes Beskyttelses vagtcentral på tlf. 1812 og beder om hjælp, hvis man begynder at overveje at skille sig af med sit kæledyr.

Tusindvis af dyr venter på nye hjem

Både Karina Fisker og Carina Løkkegaard opfordrer til, at man tænker sig grundigt om, inden man anskaffer sig et kæledyr.

Haner kan for eksempel skabe nabostridigheder på grund af deres galen tidligt om morgenen, ligesom både marsvin og skildpadder kræver mere plads og tid, end mange måske er klar over.

Derfor lyder opfordringen fra de to dyreelskere, at man køber sit kommende kæledyr på et internat. På den måde er man sikret professionel vejledning i, hvad de enkelte dyr kræver af de nye ejere både nu og på længere sigt.

Og så skal forældrene også være deres ansvar bevidst. Børn kan sagtens hjælpe til med at passe de nye kæledyr, men i sidste ende er det de voksne, der skal tage ansvaret for både erhvervelse og pasning af kæledyret, mener Carina Løkkegaard.

Mest Læste

Annonce

14/10/2024

På blot 2 minutter fandt jeg den billigste bilforsikring til min nye bil, og der var mange penge at spare.