Ringsteds største arbejdsplads er snart fortid.
Danish Crown-slagteriet ved byen, der beskæftiger intet mindre end 1200 medarbejdere, bliver nemlig lukket.
Det skriver Danish Crown i en pressemeddelelse.
Af de 1200 medarbejdere, der mister arbejdet, bliver de 300 af dem eftersigende tilbudt ansættelse på andre af virksomhedens slagterier i Horsens, Herning, Vejen og Blans ved Sønderborg.
En tung beslutning
Jais Valeur, CEO i Danish Crown, kalder det en tung beslutning at lukke det store slagteri.
"I særdeleshed at skulle sige farvel til dygtige og vellidte kolleger, men det er et nødvendigt skridt i vores bestræbelser på at udvikle Danish Crowns position som en moderne fødevarevirksomhed. Med ændringerne sætter vi alt ind på at skærpe effektiviteten på slagterierne og sælge mange flere forædlede produkter til vores nøglekunder over hele Europa."
En væsentlig del af den produktion, der i dag finder sted i Ringsted, skal fremover ske på Danish Crowns øvrige anlæg i Danmark.
Koncernen kommer til at investere i Horsens, Herning, Vejen og Blans, så Danish Crown forventer, at der vil være arbejde til de medarbejdere fra Ringsted, som er klar til at tage et job et af de fire steder.
"Ved en lukning træder vores socialplan for afskedigede medarbejdere i kraft. Det indebærer blandt andet, at hver enkelt vil blive inviteret til en samtale for at afklare hans eller hendes muligheder for ansættelse på en af Danish Crowns andre virksomheder. Der er også afsat midler til kurser og uddannelse, som kan hjælpe medarbejderne videre til en anden virksomhed, for det er vigtigt for os at få hjulpet så mange som muligt godt videre i deres arbejdsliv," siger Jesper Sørensen, der er produktionsdirektør i Danish Crown.
Slagteriet i Ringsted indstilles til lukning i midten af september 2024.
Loft på grise
Danish Crown har længe kørt med overkapacitet på slagterierne og har generelt manglet grise i forsyningskæden.
Ifølge TV 2's erhvervsanalytiker, Ole Krohn, ender det så med at gå ud over slagteriet i lige Ringsted, fordi det regnes for et af de mindre effektive slagterier i forhold til de andre, Danish Crown har rundt om i landet.
I forbindelse med lukningen bliver den samlede kapacitet i Danmark kraftig reduceret, og faktisk indfører Danish Crown et loft for svinebøndenre.
Det betyder, at bønderne fremover kun kan indlevere mellem ni og ti millioner grise om året til slagterierne.