2.141.000.000 kroner over fem år.
Så dyr bliver regerings nye digitaliseringsstrategi, der blev præsenteret på et pressemøde her til morgen.
Men det vil være en god investering på sigt, for ifølge Finansminister Nikolai Wammen vil strategien hjælpe samfundet, også økonomisk.
"Digitalisering kan gøre os rigere, løfte kvaliteten af den offentlige service, frigøre arbejdskraft og accelerere den grønne omstilling. Vi skal sætte fart på udviklingen og bevare vores stærke fokus på sikkerhed og ansvarlighed, så danskerne fortsat har tillid til det digitale samfund."
Knap 400 mio. kroner til cybersikkerhed
Det dyreste af de ni overordnede initiativer i strategien er cybersikkerhed. Over de næste fem år vil udgifterne ifølge regerings egne tal løbe op i 391 mio. kroner.
Forsvarsminister Morten Bødskov forklarer, at sikkerhedssituationen i verden omkring kræver en øget indsats på netop dette område.
"Cybertruslen er en af de mest alvorlige trusler mod Danmark, og med Ruslands invasion af Ukraine kan truslen ændre sig med kort varsel. Derfor er første vision i den nye digitaliseringsstrategi styrkelsen af cyber- og informationssikkerhed."
Hårdt brug for flere it-uddannede
Men hvis strategien skal blive en succes både sikkerheds- og erhvervsmæssigt, kræver det flere hjerner med it-kundskaber. Det siger formand for Dansk Industri, Lars Sandahl Sørensen, i en pressemeddelelse.
"Vi kommer ikke ud af stedet med de store ambitioner, hvis ikke virksomhederne f.eks. kan få flere ingeniører inden for software og elektronik. Der er allerede nu en kæmpe mangel på kompetencer. I en ny undersøgelse, vi har lavet i samarbejde med Rambøll, er det 8 ud af 10 IT-virksomheder, der mangler IT-specialister."
Regeringen er opmærksom på udfordringen, forklarer Erhvervsminister, Simon Kollerup.
"Vi skal investere i digital omstilling til SMV’erne og mere eksport af grønne digitale løsninger til verden så vores virksomheder kan være konkurrencedygtige og skabe gode job til gavn for velfærden. Vi skal også starte med at uddanne vores unge, så de har flere digitale færdigheder, som senere kan bruges på arbejdsmarkedet."
Og det er vigtigt, at netop it-uddannelse kommer i fokus.
"Hvis vi ikke finder en løsning på den akutte mangel på it-arbejdskraft, kan vi vinke farvel til de store gevinster ved digitalisering", slutter Lars Sandahl Sørensen.
Du kan finde hele regerings nye digitaliseringsstrategi på Finansministeriets hjemmeside.