Det er nok ikke gået manges næse forbi, at de ukrainske styrker har iværksat en modoffensiv af de helt store i den østlige del af landet.
I weekenden kom så et gennembrud, som af flere eksperter bliver kaldt et vendepunkt i krigen, da ukrainerne formåede aet tilbageerobre flere nøglebyer i den nordøstlige del af landet.
De fleste statsledere ville nok have holdt et vågen øje med situationen og have været helt inde i maskinrummet for at afbøde katastrofen. Men den russiske præsident Vladimir Putin, valgte en noget andet tilgang.
Han bruge nemlig søndag på at indvi pariserhjulet, Moskvas Sol, imens hans tropper blev løbet over ende flygtede alt, hvad remmer og tøj kunne holde. Det skriver TV 2.
Men noget kunne tyde på, at den russiske præsident har begået lidt af en brøler ved at fejre en ny forlystelse i hovedstaden i stedet for at fokusere på den alvorlige situation for den russiske hær i Ukraine.
Kritikken ulmer - og nu er den sluppet gennem sprækkerne
I Rusland er adgang til sociale medier som Instagram og Facebook blokeret, og samtidig er tv-kanalerne under stram styring fra Kreml-regimet.
Men beskedtjenesten har undgået de strikse restriktioner, og her har både tilhængere og kritikere af krigen i Ukraine mulighed for at blive hørt.
Og netop kritikerne virker til at være vokset i antal på det seneste - eller også er de "bare" blevet mere højrøstede.
Putins tidligere rådgiver, Sergej Markov, har nemlig støttet krigen i Ukraine lige fra starten, men her i weekenden lød der radikalt anderledes toner fra den ellers så Putin-venlige russer:
"Det festlige fyrværkeri i Moskva på en tragisk dag med tungt militært nederlag til Rusland vil få meget negative politiske konsekvenser. De, der burde have aflyst denne hilsen, begik en klar politisk fejl. Resultaterne vil snart vise sig," lød det fra Markov.
De statslige nyheder har ændret tone
Kritikken på Telegram er næppe noget, der truer Putins skråsikkerhed og jerngreb om magten, men noget mere bemærkselsesværdigt er det, at de statskontrollerede tv-kanaler ikke længere omtaler krigen i Ukraine som en lang sejrsmarch.
Flemming Splidsboel har gennem krigen fulgt den russiske dækning tæt. Her har han set og læst russiske journalister, krigskorrespondenter og militæranalytikere udlægge teksten om den "særlige militæroperation" i Ukraine.
Hvis der hidtil har været kritik af den russiske indsats i Ukraine, har den gået på, at militæroperationen gik for langsomt frem. Men efter denne uges ukrainske succes på slagmarken, taler russiske eksperter på tv og i aviserne pludselig om, at landets militær har det meget svært.
"De taler stadig ikke om et samlet nederlag på nogen måde. Men jeg så en russisk militærekspert, der nu sagde, at krig ikke kun handler om sejre, men handler om sejre gennem nederlag. Og at det derfor var helt normalt med tilbageslag undervejs. Det er en ny måde at tale om det på," siger Flemming Splidsboel til TV 2.
En lignende kritik blev også fremsagt på stats-tv af den nationalistiske politiker Zakhar Prilepin, der for år tilbage selv har deltaget som frivillig i kampen om Donbas.
Han sagde godt nok, at den den russiske hær er stærk, godt forsynet og kan klare enhver opgave, men derfra ændrede tonen sig:
"Situationen i Ukraine – især lige nu – har vist, at vi har nogle problemer. Især fordi vores modstander har mulighed for at sende et uendeligt antal reserver på slagmarken. De kan holde 300.000 soldater i frontlinjen ad gangen, mens vores enheder er glade, men undertrykte. Nogle gange får jeg ondt af dem, mit hjerte bløder for dem."
Altså ikke ligefrem et glansbillede af situationen for de russiske styrker i Ukraine.
Men selvom tonen har ændret sig i de russiske medier, er det ikke tilfældet for den direkte kommunikation fra styret i Kreml.
Symbolsk nedbrud af pariserhjulet
Foruden at indvie det store pariserhjul, som fik navnet Moskvas Sol, nåede den russiske præsident lørdag også at inspicere et sportscenter i hovedstaden.
Og hvad angår pariserhjulet, ser det heller ikke for godt ud.
Allerede på dagen efter åbningen oplever det nemlig tekniske problemer, og billetholdere opfordres nu til at ombooke deres billetter til den anden side af 25. september, skriver BBC's ruslandsjournalist Will Vernon på Twitter.