Foto: pio3 / Shutterstock.com
Foto: pio3 / Shutterstock.com

Ditur ændrede måden, vi køber ure på – nu vil de erobre Europa

Generelle nyheder

09/04/2025 08:50

Camilla Jessen

Urmærket Ditur har med en digital strategi ændret hele branchens opfattelse af, hvordan og hvorfor vi køber ure.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

I urbranchen har fysiske butikker længe har domineret markedet.

Nu har Ditur dog vist, at digitalisering er en kæmpe mulighed for vækst og innovation.

Siden begyndelsen i 2014 har Ditur været frontløber på at modernisere urbranchen gennem e-handel og sociale medier, hvilket har gjort virksomheden til en af de største ur-aktører i Norden, samt til helt at påvirke købsadfærden og produktopfattelsen af uret.

Sådan skriver Ditur selv i en pressemeddelelse.

Branchen ventede på en disrupter

Da Ditur blev grundlagt, var det som en ren onlineforretning.

Dengang var det en modig beslutning, da mange stadig tvivlede på, om forbrugerne var klar til at købe ure online.

"Den største bekymring var, om folk virkelig ville handle deres ure på nettet. Dengang var fysisk handel stadig normen, og vi skulle overbevise kunderne om, at online var lige så sikkert og troværdigt," fortæller medstifter Kasper Dissing.

Strategien viste sig at være god.

Kunderne var nysgerrige og tillidsfulde, så Ditur fortsatte med at investere i e-commerce, sociale medier og digital markedsføring, hvilket hurtigt adskilte dem fra traditionelle urforhandlere. Indenfor sin branche har Ditur været blandt de første til at udnytte nye platforme som Snapchat, Instagram og TikTok.

"Vi er en af de få aktører i branchen, der tænker online først. Mange af vores konkurrenter startede med fysiske butikker, men vi gjorde det modsatte. Vi investerer massivt i sociale medier, fordi det er her, vi kan skabe engagement, fortælle vores historie og drive salg, samtidigt med, at sociale medier har givet os en tæt kontakt med vores kunder," forklarer Kasper Dissing.

Ny købsadfærd

Således har Ditur ikke kun ændret måden ure bliver solgt på, men har også været med til at påvirke selve forbrugerkulturen.

Tidligere var et ur ofte en livstidsinvestering, men opfattes nu i højere grad som en modeaccessory, hvor kunderne gerne køber flere ure til forskellige anledninger.

"Tidligere var de flestes ur-forbrug, at de måske købte ét en enkelt gang i livet. I dag ser vi kunder, der køber 10, 20 eller endda 30 ure på et år, fordi de bruger dem som en del af deres stil – ligesom man har flere par sko eller slips. Den her udvikling har vi nok været med til at fremme med vores promovering af forskellige urtyper og outfits, samtidigt med, at vi har været med til at gøre det sikkert, trygt og nemt at handle online," siger Kasper Dissing.

Mere offline Så hvad bringer fremtiden for en virksomhed, der fra start var en game-changer?

Selvom Ditur startede som en ren onlineforretning, har virksomheden nu også fem fysiske butikker i Danmark, en i Norge og en i Malmø – og der flere på vej.

Faktisk er det den fysiske offline tilstedeværelse Ditur sigter efter nu.

"Den fysiske butik kan noget andet end eksempelvis den online tilstedeværelse. Det er også vigtigt at være tilstedeværende som butik, både for hvad angår vores serviceydelse, troværdighed, men også hele virksomhedens brandværdi. Vi sigter nu efter at vokse frem i bybilledet på forskellige lokationer i Tyskland, der skal supplere vores markeder i Norden," fortæller Kasper Dissing.

Mest Læste

Annonce