Lad os være ærlige: Den her sommer var ikke noget at skrive hjem om rent vejrmæssigt.
Men om det er vejruderne, der forsøger at gøre skaden god igen, eller hvad der er årsagen, så har nogen i hvert fald glemt at fortælle vejret, at vi altså er godt i gang med årets første efterårsmåned ifølge kalenderen.
For hvor august var en lang ørkenvandring i håb om rigtige sommertemperaturer og bare et par sammenhængende dage med solskin, er september startet markant anderledes ud.
Allerede nu har vi haft tre meteorologiske sommerdage i træk (over 25 grader), og der skal gå mere end almindeligt meget galt, hvis vi ikke kommer til at tredoble den stime.
Prognoserne viser nemlig, at vi slet ikke behøver at pakke sommertøjet væk endnu, og hvis det går, som det ser ud, ender vi med at sætte ny rekord for flest sommerdage i træk i september - ni styk.
Det betyder altså, at den sidste sommerdag tidligst (!!!) falder d. 12. september - og det er altså tidligst.
Forlænget sommer med to uger
Ifølge TV 2 Vejret viser nogle prognoser nemlig, at landet kan blive ramt af enkeltstående varmepust endnu senere, men det skal nu være noet senere, hvis vi skal slå rekorden for den senest registrerede sommerdag.
Den faldt d. 1. oktober i 2011, mens der er blevet målt 24,3 så sent som 13. oktober.
Generelt kan vi, hvis vi ser på vejrhistorikken, godt ændre i vores påklædningskalender allerede nu. Groft sagt er sommeren nemlig blevet forlænget med omkring to uger, og det betyder, ifølge TV 2 Vejrets beregnniger, at vi i år 2050 kan forvente regulært sommervejr helt frem til d. 18. september.
Hvis tingene vel at mærke udvikler sig liniært i forhold til, hvordan det er gået hidtil.