Madentusiaster elsker alle små kneb, der kan gøre madlavningen både nemmere og mere spændende – og her er en af de redskaber, der gemmer på overraskende egenskaber aluminiumfolie.
Du har sikkert bemærket, at sølvpapiret, som det omtales i daglig tale, har to sider: en skinnende og en mat.
Mange siger, at den skinnende side skal bruges til at holde maden kold, mens den matte side hjælper med at holde på varmen.
Sådan forholder det sig dog ikke helt.
Eksperimenter viser nemlig, at det ikke gør nogen forskel, hvilken side du bruger.
Det skriver Portafolio.
Så stop ikke op i madlavningsprocessen for at vende folien – vigtigst er, at maden bliver pakket godt ind.
Så næste gang du står i køkkenet og bruger dit trofaste sølvpapir, kan du slappe af og nyde den praktiske hjælp, den giver.
Med eller uden den “rigtige” side er maden sikret en frisk start, og du kan koncentrere dig om det, der virkelig betyder noget – at lave lækker mad og nyde hvert eneste øjeblik i køkkenet.
Pak ikke disse fødevarer ind
Citroner og andre ’sure’ fødevarer er bedst at undlade at pakke ind i sølvpapir. Aluminiumsfolie kan ved kontakt med de sure fødevarer frigive aluminium til maden.
Sure fødevarer er for eksempel citroner, syltede rødbeder, agurkesalat. Det er dog ikke de eneste fødevarer, som man ikke bør pakke ind stanniol. Salte fødevarer kan nemlig også opløse aluminium
"Meget salte fødevarer - for eksempel saltede sild - kan ligesom sure fødevarer også opløse aluminium. Aluminium kan risikere at vandre over i din mad, hvis det bliver opløst af syre eller salt," skriver Forbrugerrådet Tænk.