- Middelfart er tydeligvis Fyns mest erhvervsvenlige kommune og er et eksempel, som jeg håber vil give inspiration til alle fynske kommuner, siger formand for DI Fyn Søren Vilby.
Sidste år blev Odense højdespringer i Lokalt Erhvervsklima, og i år er kommunen rykket endnu tre pladser frem til en 57. plads. Den bedste placering er en 28. plads i kommunal sagsbehandling.
- Det er tydeligt at skabelsen af Erhvervskontakten i Odense Kommune, og den mere serviceorienterede sagsbehandling fortsat trækker Odense frem i Lokalt Erhvervsklima. Desværre kæmper Odense fortsat med et generelt image, der siger, at byen er mindre god til at tiltrække virksomheder, siger Søren Vilby. Det er derfor også med glæde, at vi har noteret os, at kommunen, bl.a. med anbefalingerne fra Business Task Force Odense, fortsætter en målrettet indsats for at forbedre vilkårene for erhvervslivet i byen.
Læs om de regionale resultater
DI Hovedstaden: Københavns virksomheder efterlyser bedre erhvervsklima
DI Midtvest: Ikast-Brande har Danmarks bedste erhvervsklima
DI Sydvestjylland: Tre sydvestjyske kommuner i top 10 i DI’s erhvervsklimaundersøgelse
DI Østjylland: Favrskov helt i top i DI’s erhvervsklimaundersøgelse
DI Fyn: Middelfart er den mest erhvervsvenlige kommune på Fyn
Svendborg Kommune er gået frem i samtlige kategorier og opnår den hidtil bedste placering med en 73. plads. Dette skyldes blandt andet, at Svendborg har valgt at oprette én indgang til kommunen. Herudover har kommunen søgt inspiration og gode råd hos embedsmænd fra den erhvervsvenlige Ikast-Brande Kommune.
- Svendborg Kommune har virkeligt taget kampen op og har i den grad forbedret sit erhvervsklima. Jeg glæder mig til at følge udviklingen i kommunen i fremtiden, siger formanden.
For Nordfyn går det også den rigtige vej. Kommunen er sprunget 34 pladser frem på listen til en 51. plads og er således den kommune, som har taget det femte største spring mod et bedre erhvervsklima.
- Det er virkelig glædeligt at se, at Nordfyns Kommune arbejder målrettet på at blive mere erhvervsvenlig, og at det har båret frugt. Det er tydeligt, at Nordfyn på en bred front bliver vurderet bedre af kommunens virksomheder. Men der er en hel række forhold, som er statistisk målbare f.eks. byggesagsgebyrer, og hvor dyrt det er at bo og drive virksomhed i Nordfyns Kommune, som kommunen også bør forbedre i næste valgperiode, siger Søren Vilby.
Fremgangen er desværre ikke slået igennem i alle kommuner på Fyn. Nyborg, Kerteminde, Assens, Faaborg-Midtfyn, Langeland og Ærø er alle gået tilbage i dette års Lokalt Erhvervsklima.
- Der er rum for forbedringer, og jeg håber, at kommunerne vil sætte ind, så vi kan få fremgang over hele Fyn. Især kategorien ’infrastruktur og transport’ bliver af virksomhederne i de pågældende kommuner vurderet til at være et område kommunerne med fordel kunne fokusere på, siger formand for DI Fyn Søren Vilby.
Se alle resultaterne fra Lokalt Erhvervsklima 2013 her
Her kan du bl.a. sammenligne kommuner, se placeringerne i alle kategorier og downloade yderligere materiale.
FACTS OM LE 2013:
- DI’s undersøgelse, Lokalt Erhvervsklima 2013, er Danmarks største undersøgelse af kommunernes erhvervsklima. Det er fjerde år i træk, at DI laver undersøgelsen.
- 5.690 danske virksomheder inden for Dansk Industris brancher, bl.a. produktion, transport, engroshandel og service har svaret på undersøgelsen i 2013. De har blandt andet vurderet kommunernes overordnede erhvervsvenlighed, de kommunale rammevilkår og andre helt specifikke erhvervsvilkår som f.eks. skattetryk, kommunal sagsbehandling, arbejdskraft, infrastruktur, image m.v.
Virksomhedsledernes bedømmelser vejer 2/3 i undersøgelsens resultat, mens den sidste tredjedel afgøres af statistiske faktorer som skat, grundskyldspromille, privat beskæftigelse, antal nystartede virksomheder, erhvervsfrekvens mv.
- 96 ud af landets 98 kommuner er blevet bedømt. To mindre kommuner Læsø og Fanø deltager ikke.