- En låst konflikt er en af de mest drænende situationer, som mennesker kan befinde sig i, og depression, stress og angst ses ofte hos mennesker i svære konflikter. Derfor kan konfliktmægling være et rigtig godt værktøj til at få løst en konflikt og komme videre i livet, siger Birgitte Bjerre, leder af konfliktmæglingen i KFUM’s Sociale Arbejde.
Konfliktmæglingen er gratis og ydes af konfliktmæglere, der alle har en masteruddannelse eller anden relevant uddannelse i konfliktmægling.
Børnesagens Fællesråd
Børnesagens Fællesråd er redaktør for eget indhold på DenOffentlige.
Læs mere fra organisationen, der er et netværk af 20 landsdækkende organisationer som alle arbejder for at sikre fattige og udsatte børn en tryg og god opvækst. Netværkets værdigrundlag er FN’s Børnekonvention.
Konflikter spreder ofte dårlig stemning, manglende livs- og arbejdsglæde, stress og sygdom - ikke kun blandt de involverede men også hos børn, andre familiemedlemmer og på arbejdspladsen.
- I KFUM’s Sociale arbejde tilbyder vi også retshjælp og økonomisk rådgivning. Med konfliktmæglingen vil vi forsøge at hjælpe mennesker, før konflikterne udvikler sig til juridiske eller økonomiske problemer, siger Birgitte Bjerre.
Undersøgelser viser, at fire ud af ti ægteskaber ender i skilsmisse og næsten halvdelen af skilsmisserne er konfliktfyldte. Og hver femte dansker oplever at være uvenner med sin nabo.
- En uvildig konfliktmægler kan hjælpe ægtefæller, naboer og arbejdskolleger med at undgå, at en konflikt vokser, skabe større gensidig forståelse – og i bedste fald også bidrage til en løsning, siger Birgitte Bjerre.
Den nye gratis konfliktmægling finansieres af Socialstyrelsens PUF-pulje, som støtter frivilligt socialt arbejde.
Hvis man er interesseret i gratis konfliktmægling, kan man kontakte KFUM’s Sociale Arbejde på telefon 2443 5195. Det er også muligt at læse mere på www.kfumsoc.dk/konflikt - hvor man også kan udfylde en formular og bestille tid.