Debatten har før været oppe og vende, men faktisk er man lige nu i gang med et forsøg, der skal finde du af, hvad effekten er.
For mange lyder det måske som drømmen med en 4-dages arbejdsuge, så man får en ekstra weekenddag, men det betyder jo også, at arbejdsdagene bliver længere - for du skal stadig arbejde 37 timer.
Rundt regnet betyder det, at dine fire arbejdsdage bliver 9 timer og 15 minutter lange.
Umiddelbart ser det nu ikke ud til at være et problem for de, der prøver konceptet af. På Jobcenter Esbjerg har hele ni ud af ti medarbejdere nemlig takket ja til at forsøge sig med længere, men færre, arbejdsdage, og sådan har det faktisk været i indtil videre to år.
Og hvordan er så reaktionen? Det kan vist opsummeres i tre ord: "Det er fantastisk!"
Forsknings- og analysecentret Vive har lavet en midtvejsevaluering af fosøget, og den viser sort på hvidt, at medarbejdernes arbejdsglæde er helt i top, hvis de kun har fire dages arbejde om ugen.
I evalueringen oplever 97 procent af alle medarbejderne, at de overordnet set er tilfredse eller meget tilfredse med deres arbejde. Hos medarbejderne på en 5-dages uge er tallet 94 procent.
Personale- og udviklingschef i Esbjerg Kommune er glad for de foreløbige resultater af forsøget.
"Da vi satte projektet i gang, var vi jo rigtig spændte på, om vi her fik nogle erfaringer som vi kunne drage nytte af og måske også implementere i andre afdelinger og enheder i Esbjerg Kommune. Og dét er der i høj grad noget, der indtil videre tyder på," siger hun til DR.
Derfor vil Esbjerg Kommune nu målrettet arbejde videre med at skabe mere fleksibilitet hos medarbejderne. For i fremtidens arbejdsmarked er det også dét, som kan sikre gode arbejdskræfter i kommunen, mener Birgitte Stenderup.
Den endelige evaluering af forsøget vil komme i 2024, når forsøget er afsluttet.