Hvad gør man, når man som kommune gerne vil af med rockergruppe?
Mange kommuner rundt omkring i landet drømmer nok om at kunne smide rockergrupper og bander ud af deres klubhuse - og det har de måske fået mulighed for nu.
I slutningen af maj afgjorde Planklagenævnet nemlig, at Odense Kommune godt må forbyde rockergruppen Hells Angels at bruge gruppens klubhus i Odense.
En afgørelse, som en professor kaldte "principiel", og nu håber andre kommuner at kunne gøre brug af afgørelsen til at komme deres problem med rockere og bander til livs.
Derfor fik Odense medhold
For at forstå, hvorfor Planklagenævnet dømte til Odense Kommunes fordel, skal man tage et kig på Fyns Politis vurdering af Hells Angels tilstedeværelse i Odense.
Politeit vurderer nemlig, at en konflikt mellem Hells Angels og den ulovlige bande Loyal to Famlia i København kunne risikere at sprede sig til andre dele af landet, hvor Hells Angels holder til.
Det er med til at skabe utryghed i nærområderne, og det er netop det faktum, der er blevet lagt vægt på i Planklagenævnets afgørelse.
Andre kommuner vil bruge afgørelse
I Esbjerg Kommune udstedte man for nyligt at permanent forsamlingsforbud mod en anden rockergruppe, Comanches, og selvom der er forskel på situationen i Odense og Esbjerg, håber vicedirektør i Esbjerg Kommune, Peer Rexen, at der er elementer i aftalen, Esbjerg kommune også vil kunne bruge.
I Taarnby har man både Hells Angels, Comanches og Bandidos som beboere, og borgmester i Taarnby, Allan Andersen (S), håber, at afgørelsne kan komme tilat ændre rigtig meget.
"Så jeg har anmodet min administration om at se på muligheden for, om vi ikke kan gøre det samme som i Odense," siger borgmesteren til DR.
Odense Kommune er i gang med at kortlægge antallet af rockerborge rundt om i Danmark, og derefter vil de tage kontakt til deres kommunale kolleger, der huser en rockerborg.
Her vil de opfordre til at tage kontakt til Odense Kommune for at få sparring omkring situationen, hvis de ønsker det.