Der var ikke grundlag for at bortvise den tidligere kommunaldirektør. Foto: Shutterstock
Der var ikke grundlag for at bortvise den tidligere kommunaldirektør. Foto: Shutterstock

Bortvist kommunaldirektør får fuld oprejsning

Kommunalt

08/08/2022 12:53

J. Bøgen

Den tidligere kommunaldirektør er nu blevet frikendt ved 3 forskellige instanser.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Nu er der omsider sat det sidste punktum i voldgiftssagen mod Fredericia Kommune. Efter et langstrakt forløb slog voldgiftsretten fast, at det var uberettiget at bortvise tidligere kommunaldirektør Annemarie Schou Zacho-Broe tilbage i marts 2021.

Dommeren har lagt vægt på de 21 vidners forklaring, de mange bilag, men også politiets afhøring af 35 vidner, granskning af Annemarie Schou Zacho-Broe og den tidligere borgmesters rejseregnskaber og granskning af deres korrespondance i form af e-mails og SMS-beskeder m.v.

Dagens afgørelse betyder, at Fredericia Kommune skal betale det, som Annemarie Schou Zacho-Broe er berettiget til efter hendes overenskomst.

Det skriver Djøf i en pressemeddelelse.

Frikendt i tre instanser

Annemarie Schou Zacho-Broe er nu endeligt blevet frikendt i hele tre instanser.

Først i advokatundersøgelsen fra Fredericia Kommune, der slog fast, at der ikke kunne rejses kritik af hende i forbindelse med tidligere borgmester Jacob Bjerregaards køb af en byggegrund i kommunen. Og igen i juni 2022 da Statsadvokaten rensede hende for enhver mistanke om, at der skulle have været en for nær relation mellem hende og Jacob Bjerregaard. Og endeligt har voldgiftsretten i dag givet Djøf medhold i, at rygterne var usande, og derfor var bortvisningen uberettiget.

Der er heller ikke ført bevis for, at Annemarie Schou Zacho-Broe i konkrete sager har medvirket til, at kommunestyrelsesloven ikke blev overholdt, ligesom at Fredericia Kommune ikke har ført bevis for, at hun varetog partipolitiske interesser.

“Afgørelsen ligger fuldstændigt, som vi havde forventet. Vi er i Djøf virkelig glade for at kunne repræsentere Annemarie Schou Zacho-Broe i den her sag. Det er en sejr selvfølgelig for Annemarie og Djøf, men også for vores andre offentligt ansatte. Afgørelsen understreger vigtigheden af, at arbejdsgivere i Danmark efterlever de aftaler, der er indgået, og den pointerer, at ingen kan afskediges på baggrund af rygtedannelser i organisationer. Vi er tilfredse med, at sagen nu er helt afsluttet, og at Annemaries navn er renset. Hun fortjener at kunne genoptage den flotte karriere, hun var i gang med, inden sagen begyndte at rulle i Fredericia,” siger Hanne Fugl Eskjær, som er formand for Offentlige Chefer i Djøf.

Intet grundlag for bortvisning

Advokat Pernille Backhausen har ført sagen for Djøf og har repræsenteret den tidligere kommunaldirektør Annemarie Schou Zacho-Broe i sagen.

“Afgørelsen ligger forventeligt op ad statsadvokatens, som netop viste, at er ikke var nogen beviser for en intim relation eller nogen strafbare forhold. Der er med andre ord ikke noget at komme efter. Vi har kæmpet en sej kamp sammen med Annemarie. Og det glæder os, at vores anstrengelser gennem halvandet år nu endelig giver Annemarie den oprejsning, hun har fortjent,” siger Pernille Backhausen.

Sagens hovedperson kan omsider efter 18 måneder se fremad.

“Dagens afgørelse sætter et endeligt punktum på et langt og turbulent forløb. Jeg er meget tilfreds med, at såvel advokatundersøgelse, statsadvokaten og nu voldgiften frikender mig. Sagen har haft store omkostninger for mange mennesker, og personligt glæder jeg mig over at kunne sætte et punktum og komme videre i mit arbejdsliv. Sagen er af principiel betydning for alle offentligt ansatte, og jeg håber, den vil betyde en fornyet bevågenhed på både de etiske og ansættelsesretlige spilleregler for, hvordan vi håndterer rygter og kriser i offentlige organisationer,” siger Annemarie Schou Zacho-Broe.

Mest Læste

Annonce

27/01/2025

Hjælper dine indkæbsvaner med at forebygge udvikling af kræft?