En stor del af de borgere, der er i Socialudvalgets målgruppe, har et brændende ønske om at få et job, men det er ikke så nemt i en tid, hvor der er stor konkurrence om de almindelige jobs.
Socialudvalget besluttede derfor på deres møde den 2. september 2014 at sætte ekstra fokus på at skabe beskæftigelse til handicappede borgere.
”I Socialudvalget vil vi gerne bidrage til, at mange flere får mulighed for at blive en del af et arbejdsfællesskab, hvor den enkelte kan gøre nytte og realisere sine drømme”, siger socialudvalgsformand Peter Kofod Poulsen.
I dag beskæftiges en stor del af borgerne på kommunens beskyttede værksteder. Men Socialudvalget vil gerne arbejde for et tættere samarbejde med det ordinære arbejdsmarked i forhold til at skabe flere og nye muligheder for borgerne.
Læs også: Private arbejdspladser er bedst til handicappede
”Vi tænker, at det kan ske i et tæt samarbejde med private virksomheder og gennem partnerskaber. Vi ser en række gode eksempler på det andre steder i Danmark, hvor der blandt andet er beskæftigelse i form af hotel-, café- og restaurationsdrift eller andre former for service- og produktionsvirksomheder. Men vi er meget åbne for gode ideer og forslag”, afslutter socialudvalgsformanden.
Læs mere: Handicap-stafetten
Socialudvalgets tanker ligger fint i tråd med de nationale strømninger på området. Ministeriet for Børn, ligestilling, integration og sociale forhold har netop i denne uge taget initiativ til at sætte fokus på og skabe rammer for at etablere flere og stærkere socialøkonomiske virksomheder i Danmark. En socialøkonomisk virksomhed er en privat virksomhed, der driver erhverv, og som gennem deres virke og indtjening har til formål at fremme særlige sociale formål.