Kolding bliver første by i Jylland, hvor netværket slår dørene op. Netværket har i forvejen 4 afdelinger på Sjælland, og nu skal de gode erfaringer overføres til Kolding.
Netværket har specialiseret sig i at skabe helt nye rammer for alternativ jobsøgning – metoden bygger på at bruge og vedligeholde kompetencer, der minder om at gå på arbejde og hvor der skabes en hverdag hvor kompetencerne udvikles og fællesskaber opbygges.
”Vores mål er at hjælpe ledige med at være endnu mere jobparate. Erfaringerne viser at deltagerne bevarer arbejdsglæden, og derfor naturligt kommer hurtigere i arbejde. Det giver værdi for både de ledige og for de virksomheder, der mangler arbejdskraft”, siger formand for Arbejdsmarkedsudvalget, Poul Erik Jensen.
Malene Gregaard Wilsly supplerer: ”Alene sidste år fik Powerjobsøgerne 80 procent af de ledige til jobsamtale inden for de første tre måneder, og ca. 70 procent kom tilbage på arbejdsmarkedet inden for det første halve år”.
En hjørnesten i indsatsen er at opdyrke netværk og samarbejde med det lokale erhvervsliv – et samarbejde som skal bruges til at formidle kandidater til ledige stillinger og til at skabe netværk for jobsøgerne. Dermed vil virksomhederne også opleve et nyt samarbejde med motiverede, lokale kandidater.
”Powerjobsøgerne byder ind med en anden tilgang end vores. Indsatsen er baseret på frivillighed blandt motiverede jobsøgere, som de kalder deres medlemmer. Blandt andet derfor, kan de skabe en helt anden ramme end vi kan som kommune. Og så er det altid spændende at se hvad det udvikler sig til når vi inviterer nye ind til samarbejde ”fortsætter Poul Erik Jensen.
Malene Gregaard Wilsly, stifter af Powerjobsøgerne fortsætter: ”At have noget at stå op til om morgenen, at få brugt sine kompetencer og være en del af et netværk giver så meget på ”vedligeholdelseskontoen”, at jobsøgerne holder sig Jobparate. Det betyder at vores medlemmer er fulde af energi, selvværd og er parate til at starte i job i morgen! Det bliver spændende at komme med samarbejdet – både med jobcentret og de lokale virksomheder.
En typisk uge i netværket består af oplæg og workshops primært faciliteret af eksterne oplægsholdere, hvor fokus er på at udvikle den enkelte jobsøger. Desuden skal de ledige deltagere bruge deres faglige og personlige kompetencer til at udvide netværket med jobsøgere, opsøge rekrutteringspotentialer og mulige arbejdsgivere blandt det lokale erhvervsliv, sponsorer og oplægsholdere samt ved at drive den lokale afdeling.
FAKTA:
Powerjobsøgerne er en registreret socialøkonomisk virksomhed og består dels af en landsorganisation og dertil lokalt forankrede foreninger. Hver forening har en deltidsansat medarbejder, som understøtter og faciliterer den lokale afdeling, herudover drives netværket udelukkende af frivillige.
Powerjobsøgerne arrangerer derudover større events for bl.a. ledige (Fest for Fyrede), netværksarrangementer for virksomheder (Powerspace) mv. Powerjobsøgerne har samarbejde med 145 professionelle oplægsholdere, der på frivillig basis både bidrager til powerinspirationsdage og andre større events.