Affaldssorteringen bliver sat i system, så den er synlig i kommunens institutioner. Det betyder, at børnene bliver bevidste om, at det er en rigtig god idé at sortere affaldet.
Det gælder blandt andet på Sletten Skole, afdeling Nordvest, hvor der i øjeblikket gennemføres forsøg med affaldssortering, ligesom Børnehuset Minimax i Otterup er med i tiltaget.
Flere historier om Verdensmålene
Så snart børnene kan, er de en del af håndteringen af det sorterede affald. Dermed er det eleverne, som bringer det sorterede papir/pap eller metal/glas til de centrale opsamlingssteder på fx skolen.
- Det er en stor succes, især blandt de mindre børn. De går til opgaven med stor iver og spørgelyst. Det er vores håb, at vi ved at starte så tidligt som muligt gør det til noget helt naturligt at sortere sit affald, siger formand for Teknik- og Miljøudvalget Anders Thingholm.
Han understreger, at det er vigtigt, at alle de kommunale huse kommer med på vognen og tager et fælles ansvar for genanvendelsen.
- Der har hele tiden været sorteret i større eller mindre omfang, men det kan helt sikkert blive bedre. Det forsøger vi nu at inspirere til ved at synliggøre indsatsen, siger Anders Thingholm.
For at sætte ekstra skub i genanvendelsen vil der blive afviklet små konkurrencer om, hvilke klasser der har være ekstra gode til at sortere affaldet, og små events til at fastholde fokus på, hvordan vi kan blive bedre til at passe på miljøet.