Carl Nielsen Museet. Foto: Have Kommunikation
Carl Nielsen Museet. Foto: Have Kommunikation

Dansk museum vinder museernes svar på en Oscar

Kultur

07/10/2024 12:24

J. Bøgen

Har du været der?

Det er et museum i international klasse, der åbnede i juni 2023, og som er placeret sammen med Odense Koncerthus.

Det ligger fast, efter at Carl Nielsen Museet lørdag aften vandt den internationale museumspris, Micheletti-prisen, som uddeles til det museum, der på den mest overbevisende måde med historiefortælling og innovation formår at formidle viden og engagere sine gæster.

Mads Thagård Runge, der er Museum Odenses udviklingschef for H.C. Andersens Hus og Carl Nielsen Museet, var sammen med fire kolleger i den cypriotiske hovedstad Nicosia for at modtage prisen.

Mads Thagård Runge siger:

”Det er en fantastisk anerkendelse at få for den helt særlige formidling, vi er lykkedes så godt med i Carl Nielsen Museet, og som vi naturligvis er stolte over. At lade musik være museets vigtigste genstand er ikke tidligere set og umiddelbart en vanskelig opgave, som vi sammen med engelske Event har udviklet og forfinet. Museets gæster bliver bjergtagede af at opleve Carl Nielsens liv og musik formidlet på en sanselig og bevægende måde, men det er naturligvis ikke mindst vigtigt for os at få prisen som årets bedste europæiske museum og dermed få alle vores museumskollegers anerkendelse”.

Endnu en til Odenses samling

Det er ikke blot en stor anerkendelse af Carl Nielsen Museet, men også en fantastisk milepæl for Odense. Micheletti-prisen er endnu en tilføjelse til Odense bys samling af internationale anerkendelser, der blandt andet tæller flotte anbefalinger fra Forbes, Vogue og The New York Times.

Senest blev Odenses Vikingeborg Nonnebakken udpeget til UNESCO Verdensarv i 2023.

Borgmester i Odense kommune Peter Rahbæk Juel er utrolig stolt af museets og byens nye internationale anerkendelse:

“Jeg er stolt over, at Museum Odense og Carl Nielsen Museet har vundet Micheletti-prisen. Det er en stor international anerkendelse af museets betydningsfulde arbejde med at formidle Carl Nielsens liv og værk, men også en cadeau til Odense som kulturby.” Og fortsætter:

“Med åbningen af Carl Nielsens Camino den 1. september tager Carl Nielsen Museet det næste skridt som en inspirerende og innovativ del af vores kulturliv. Jeg ser frem til at følge med i Museum Odenses videre rejse med at berige både lokale besøgende og de mange gæster udefra. Stort tillykke med prisen!”

Fordi Carl Nielsen Museet har modtaget den ærefulde pris, er entréen på museet gratis for alle søndag den 6. oktober. Carl Nielsen Museet har åbent fra 10-16.

Prisoverrækkelsen fandt sted i A.G. Leventis Gallery i Nicosia sent lørdag aften.

Fakta om Carl Nielsen Museets vej til Micheletti Award

  • Micheletti-prisen indstilles af EMA – European Museum Academy.

  • Prisen er opkaldt efter italienske Luigi Micheletti, der i 1981 grundlagde den.

  • Carl Nielsen Museet blev indstillet i juni blandt omkring 40 forskellige museer. I aftes blev det valgt blandt de seks tilbageværende.

  • Museet genåbnede i juni 2023 efter at være gennemrestaureret ved hjælp af en stor donation på 16 millioner kroner fra Carl Nielsen og Anne Marie Carl Nielsens Legat.

  • Udstillingen er udviklet af Museum Odense med væsentlige bidrag fra forskere på Københavns Universitet og med hjælp fra Danmarks Radio.

  • Udstillingsdesign står Event Communications for, mens Stouenborg/Kurtzweil/System Standex har opbygget den.

Mest Læste

Annonce

14/10/2024

På blot 2 minutter fandt jeg den billigste bilforsikring til min nye bil, og der var mange penge at spare.