Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Robert-nomineringerne er klar: Dronning Margrethe nomineret i 2 kategorier

Kultur

09/01/2024 15:31

J. Bøgen

Faktisk tegner hun sig for to tredjedele af de kategorier, filmen er nomineret i!

Det er nok gået de færreste danskeres næse forbi, at Danmark står over for et regentskifte.

På søndag, altså. d. 14. januar 2024, vil Dronning Margrethe nemlig abdicere fra den trone, hun har siddet på i knap 52 år, og i stedet give stafetten videre til sin ældste søn, kronprins Frederik, som altså efter søndag bliver til Kong Frederik X.

Man kan vel ikke ligefrem sige, at en dronning går på pension, men ikke desto mindre får Danmarks afgående regent snart betydeligt mere tid til at fokusere på sine passioner og interesser - og måske skulle hun vælge at fokusere på ting som scenografi og kostumedesign.

Hun er i hvert fald nomineret til intet mindre end to Robert Priser i netop de to kategorier (årets scenograf og årets kostumedesigner) for sine bidrag til Netflix-filmen "Ehrengard - Forførelsens kunst".

Det skriver Ritzau.

To tredjedele af kategorierne

Filmen er nomineret til tre Robert Priser, og dermed tegner dronnningen sig for to tredjedele af de kategorier, filmen er nomineret i.

Udover majestætens nomineringer, er Erik Hals, Katharina Bormann, Martin Madsen og Sune Reinhardt nomineret i kategoriet for årets visuelle effekter.

"Ehrengard - Forførelsens kunst" er instruteret af Bille August og bygger på en Karen Blixen-roman af samme navn.

Om dronningen ender med at hive nogen af priserne hjem bliver afgjort, når priserne uddeles d. 3. februar.

Mest Læste

Annonce