Det er en almindelig oplevelse: Man køber et bundt bananer og spiser ikke dem alle sammen, og langsomt bliver de brune og lidt grødede.
De ser måske ikke appetitlige ud, men du behøver ikke at smide de overmodne frugter.
Brune bananer er stadig OK at spise (så længe de ikke er slimede eller mugne), og selvom de måske ikke ser appetitlige ud, er der mange måder at bruge dem på, som vil tilfredsstille enhver skeptiker, siger diætist, forfatter og podcaster Jessica Ledning til AARP.
Klassikkeren
Bananbrød kan være et typisk valg, men Cording har ideer til andre måder, hvorpå modne bananer kan dukke op i morgenmads- og dessertmenuerne, som snack eller tilbehør.
Hvis dine bananer er brune, men du ikke er klar til at bruge dem, så smid dem i fryseren, hvor de holder sig i flere måneder, indtil du har en plan klar. Frys hele bananer i skrællen, hvis du planlægger at mose dem eller lave mad efter optøning. Du kan skære en skrællet banan i bidder og bruge de frosne versioner til en smoothie.
Find Cordings forslag til, hvordan du kan bruge overmodne bananer på nye måder.
Morgenmad
Pandekager
For en sund blanding af protein, fedt og kulhydrater, der vil give dig energi hele morgenen, kan du blende en moden banan med to æg og bruge det som en kornfri pandekagedej.
Tilsæt mælk eller krydderier efter smag.
Muffins
Mos og tilsæt bananer til din standard muffindej. De giver sødme og fugt, så du kan skære lidt ned på sukker og olie.
Havregryn
Kog moste bananer med havregryn for at tilføje naturlig sødme og næringsstoffer.
Snack eller sideret
Snackbarer
Bland moste bananer med havregryn, nøddesmør efter eget valg og chiafrø, bag dem derefter i en forvarmet 200 grader varm ovn i 20 til 30 minutter og skær dem i stænger.
Pandestegt
Steg tykke skiver af moden banan med en smule avocadoolie i 2 til 3 minutter, drys med kanel, vend og kog i yderligere 2 til 3 minutter.
For en krydret version, drys med karry i stedet.
Dessert
Cremet frossen godbid
Frys skrællede og skårede bananer, og purér dem derefter i en blender eller foodprocessor for at lave "god creme".
Chia budding
Forbered din yndlingsopskrift på chia budding natten over ved at bruge mælk eller plantebaseret mælk efter eget valg.
Før du laver selve blandingen, skal du smage til med kakaopulver og vaniljeekstrakt, og derefter tilsætter du overmoden banan i skiver.
Smag til med ahornsirup eller honning for at få noget ekstra sødme.