Ingenting siger efterår som en pumpin spice latte. Men det er dyrt at købe den ude, så her får du opskriften på, hvordan du laver en lækker en selv.
Her får du opskriften på, hvordan du kan få en pumpkin spice latte uden at træde ud af din dør.
Ingredienser
En stærkt brygget kaffe eller to skud espresso.
1 kop mælk (den slags, du foretrækker).
2 spiseskefulde græskarpuré (evt. et hokkaidogræskar, hvis du laver det selv)
2 spiseskefulde sukker (juster efter smag).
1/4 teskefuld græskarkage krydderi
1/4 teskefuld vaniljeekstrakt.
Pisket flødeskum til pynt (valgfrit).
Karamelsirup (valgfrit).
Instruktioner
Begynd med at brygge din kaffe eller trække to skud espresso ud og sæt dem til side i en stor kop.
Derefter skal du bruge græskarpuré. Du kan ofte købe det i Bilka, men ellers kan du lave det ved at bage et hokkaidogræskar i en time og derefter skrabe kødet ud og blende det til en puré (der er nok til mange skefulde, så frys evt. resten ned til de næste par gange)
Ved siden af skal du lave dit græskarkagekrydderi bestående af 3 spsk stødt kanel, 1½ tsk stødte nelliker, 2 tsk stødt ingefær, 1½ tsk stødt allehånde og 2 tsk fintrevet (eller stødt) muskatnød (der er nok til mange pumpkin spice latte).
I en lille gryde skal du kombine mælk, græskarpuré, sukker og græskarkagekrydderi. Pisk blandingen over medium varme, indtil den er varm, men ikke koger, cirka 3-4 minutter.
Fjern gryden fra varmen og rør vaniljeekstrakt i.
Nu kommer det magiske øjeblik så. Hæld den varme, græskarinfused mælkeblanding i din kaffe eller espresso og rør forsigtigt for at blande det.
Top din latte med en klat flødeskum, hvis du har lyst, og hvis du vil forkæle dig selv lidt ekstra, så drys noget karamelsirup over.
Find et hyggeligt sted, pak dig ind i et varmt tæppe og nip til din hjemmelavede Pumpkin Spice Latte, mens du tager efterårssceneriet ind uden for dit vindue.
Skønheden ved at lave din Pumpkin Spice Latte derhjemme ligger ikke kun i de lækre resultater, men i den kreative frihed, den giver dig.
Du kan justere sødme og krydderistyrke efter dine præferencer, bruge dit foretrukne mælk (mælk eller plantebaseret), og eksperimentere endda med hjemmelavede græskarkrydderi blander for en personlig touch.
Kilde: Express.co.uk