Kartoffelmos er et fantastisk tilbehør til de fleste måltider, uanset om du serverer pølser eller laver en shepherd's pie til måltidet.
Men klumpet mos eller mos, der bare ikke er helt rigtig, kan gøre eller ødelægge et måltid. Heldigvis har en topchef delt, hvordan du kan lave din mos perfekt hver gang – og mange af os laver en simpel fejl.
Mary-Frances Heck, der arbejder i Bon Appetits testkøkken, afslørede sine ni bedste tips til den velsmagende comfort food denne vinter, med nogle hints, der er sikre på at overraske nogle få.
Brug flere sorter
Det første tip er at bruge mere end en type kartoffel. Dette kan virke lidt omsonst, men metoden kan faktisk hjælpe med at forbedre teksturen af dit tilbehør.
Kokken siger, at du bør prøve en blanding af voksepotatiske og stivelsesholdige kartofler for den optimale konsistens.
Det andet tip er at sørge for at vaske dine kartofler. Mens dette måske virker indlysende for nogle, kan snavs og korn have stor indflydelse på din mos, hvis du overser dette trin.
Undgå kogende vand
Du bør også undgå at bruge kogende vand, anbefalede Mary-Frances. I stedet skal du starte med koldt vand og putte dine kartofler i, før du skruer op for varmen.
Dette vil sikre, at de koges jævnt. Det er også vigtigt at tilføje rigeligt med salt i vandet, da kartoflerne vil absorbere krydderiet og blive mere velsmagende.
Herefter bør du holde temperaturen stabil, da kraftig kogning af dine kartofler risikerer at få dem til at falde fra hinanden. I stedet anbefales det at lade dem småkoge.
Dræn dem godt
Efter dette bør du sørge for at dræne kartoflerne ordentligt, inden du begynder at mose dem. Mary Frances råder til at investere i en ordentlig kartoffelmoser i stedet for at bruge en gaffel. Hvis du føler dig lidt fancy, kan du også prøve at bruge en kartoffelriser til at klare jobbet. Dette vil give kartoflerne en vidunderligt luftig konsistens uden klumper og bump.
Du bør også varme mælken op, inden du tilføjer den til kartoflerne, sagde Mary. Dette vil gøre din mos dejlig og glat. I modsætning hertil bør smørret, du tilføjer, være koldt, direkte fra køleskabet, for at sikre, at det smelter jævnt i moset.
Kilde: DailyRecord