De er som skabt til det. Man skulle faktisk nærmest tro, de faktisk var lavet til formålet - skufferne i køleskabsdøren virker som den perfekte plads, når vi sætter mælken på plads efter indkøb.
Og mange tænker nok, at "sådan har vi altid gjort", men i så fald har vi altid gjort det forkert.
Det forklarer ekspert i fødevaresikkerhed, Theresa Keane, til Metro.co.uk
Hun anbefaler i stedet, at man lægger eller stiller mælken på hylderne i køleskabet - fordi det forlænger mælkens holdbarhed.
"Dette gælder især, hvis dit køleskab ikke er køligt nok," siger hun til , og tilføjer:
"Hold altid øje med, hvor kold din mælk er at drikke eller røre ved. Mælkebeholderen skal være for kold til at holde. Så køb kun den mængde mælk, du ved, du kommer til at bruge relativt hurtigt. Køb småt og ofte."
Og vi gør også andre ting forkert
Nu har du måske allerede fået lidt af en øjenåbner, men det er sandsynligvis ikke det eneste, du gør forkert, når du organiserer til køleskab.
Ifølge Theresa Keane skal hovedhensynet, når man sætter i køleskabet, være, at man tænker over, hvad man sætter hvor, i stedet for bare at sætte ind der, hvor der er plads.
For eksempel bør man undgå at blande rå og spiseklar mad. Rå fødevarer kan nemlig indeholde bakterier, som kan "smitte" den spiseklare mad, og det kan blive et problem, hvis du ikke opvarmer den spiseklare mad, inden du spiser det.
Hun foreslår, at man lægger rå fødevarer som kød og fisk, der ikke er tilberedt endnu, på den nederste hylde i køleskabet. Ved at placere det i bunden undgår du nemlig også eventuelle dryp fra beholderne, som kan svine køleskabet til og forurene de spiseklarer fødevarer.
Løs mad generelt, herunder også rå grøntsager, bør desuden altid lægges i en lykket beholder på en hylde over de rå fødevarer. Ved at bruge en lukket beholder, kan grøntsagerne og den løse mad også holde sig længere.
Endelig advarer Keane mod at fylde køleskabet med varer fra det seneste storindkøb af slagtilbud på din yndlingsspise. For mange ting i køleskabet vil nemlig gøre det sværere for den kolde luft i køleskabet at cirkulere, og derfor vil køleskabet skulle bruge mere energi på at holde temperaturen nede.