Når du er en tur nede for at handle ind, er noget af det første, du kommer forbi, et, som regel, bredt udvalg af brød og boller.
For selvom der de senere år har været en modstand mod for mange kulhydrater i kosten, så er og bliver brød en fast bestanddel af de fleste danske husholdningers madplane.
Men med udsving i sommertemperaturerne kan det være svært at vide, hvor man skal opbevare et brød.
Det britiske medie, Express, har talt med Sarah Taylor, en fødevaresikkerhedsekspert hos High Speed Training, om den bedste placering, og hvordan man kan undgå, at brød bliver forældet eller muggent for hurtigt.
Sarah sagde: "Det er det ældgamle spørgsmål, skal du skralde eller beholde brød med pletter af mug? Muggent brød er generelt bedst at smide ud, da svampesporerne sandsynligvis vil have spredt sig meget længere gennem brødet, end det faktisk er synligt."
Køb det forskåret
Et simpelt trick, eksperten foreslår, er, at købe brød, der allerede er skåret i skiver.
"At købe skiveskåret brød er en god og billigere mulighed for at holde sit brød friskt i længere tid, da skimmelsvampen tager længere tid at sprede sig i brødet. Et typisk supermarkedsbrød holder ikke længere end en uge uden at blive gammelt eller muggent. Friskbagte brød vil have kortere holdbarhed end hyldeækvivalenter, så det skal du huske på, når du vælger dit brød," forklarer Taylor.
Men hvis du foretrækker selv at skære dit brød, eller din favorit måske ikke sælges skiveskåret, er der nogle ting, du skal være opmærksom på i forhold til opbevaringen.
"For at holde dit brød friskt i længere tid, er det bedst at holde det dækket. Uanset om du har en dedikeret brødbeholder eller brødpose, eller om du opbevarer brødet i dens originale emballage, vil du prøve at opbevare brødet et køligt, tørt sted. Hvis brødet kommer i plastikemballage, kan det "svede" i varme omgivelser, så der dannes fugt inde i emballagen," advarer eksperten og fortsætter:
"Du bør prøve at bruge en brødspand eller en åndbar pose for at undgå dette, men hvis du ikke har andre muligheder, kan det hjælpe med at opbevare brødet i et køligt, tørt skab med at bremse processen. Du bør også holde brødet væk fra vand, hvilket kan fremskynde udviklingen af skimmelsvamp."
Eksperten forklarer, at noget af det værste i forhold til brøds holdbarhed, er fugt i alle former.
"Fugtige omgivelser er de perfekte betingelser for at få skimmelsporer til at udvikle sig og spredes hurtigere, end de normalt ville, så sænk dette tempo ved at holde brødet så tørt som muligt."
Her må du aldrig opbevare det
Der er ét sted, Sarah fraråder at opbevare brød helt generelt.
“Du bør aldrig opbevare dit brød i køleskabet. Dette skyldes, at de kolde forhold inde i køleskabet vil få stivelsen til at omkrystallisere, hvilket får brødet til at udvikle en gammel smag og tekstur. Hvis du har tendens til at gå langsomt igennem dit brød, er en bedre mulighed at fryse det - det holder brødet spiseligt og forhindrer spredning af mug."
Når det kommer til at spise frossent brød, råder eksperten til, at man tør brødet hurtigt op.
"Du skal blot bruge optøningsindstillingen på din brødrister for at undgå en blød skive. Frossent brød er godt i tre til seks måneder."