Cheesecake er en verdenskendt klassiker, når det kommer til desserter eller til lidt kage til kaffen på en café.
Som regel er det ikke ligefrem en fedtfattig omgang, men heldigvis er der kostinteresserede rundt om i verden, der sætter en ære i at finde ud af, hvordan man kan lave sundere alternativer til vores foretrukne himmerrigsmundfulde.
En af dem er David fra hjemmesiden The Cooking Foodie, og han har eksperimenteret med at lave en alternativ cheesecake, som man kan tillade sig at spise langt mere af, uden at det sætter sig på sidebenene.
Og det bedste af det hele? Den kræver kun fire ingredienser!
Det skal du bruge
500 gram fedtfattig hytteost (gerne laktosefri)
2 store æg
50 gram sødemiddel, for eksempel Stevie eller Sukrin
½ teske vaniljeekstrakt
Davids opskrift har fokus på at være så kalorielet som muligt, og derfor har han undladt at tilføje den velkendte kiksebund. Den kan du imidlertid sagtens selv tilføje ved at knuse nogle Digestive-kiks og drysse dem ud over bunden i springformen, inden du hælder blandingen over og sætter den i ovnen.
Se processen i videoen her!