Fra i dag, tirsdag, kan Ditte Okman, der står bag den populære sladderpodcast ‘Det, vi taler om’ på Podimo, nemlig opleves i en række særudsendelser af RADIO IIII-podcasten ‘Frontlinjen’ sammen med forsvarsekspert og journalist Peter Ernstved Rasmussen.
"Det er en ret stor ære at sidde ved siden af Peter i ’Frontlinjen’ de næste otte uger, fordi igennem mit faglige bekendtskab og venskab med Peter er det gået op for mig, hvor vanvittig forsvarets moderne historie egentlig er," siger Ditte Okman om sit nye værtsjob.
Peter Ernstved Rasmussen er aktuel med bogen ‘Forsvarsløs - når den største trussel kommer indefra’. Det er bogen og de mange afsløringer på forsvarsmediet olfi.dk, som han står bag, der har inspireret til podcastserien med det nye makkerpar bag mikrofonerne.
"Ditte er den oplagte og helt fantastiske vært på ’Frontlinjen’, fordi hun interesserer sig inderligt for det danske forsvar. Og så har hun en evne til at slå ned på det, som den almindelige dansker uden den store indsigt i forsvaret finder overraskende, rystende og også lidt morsomt," siger Peter Ernstved Rasmussen.
Utrolig vigtig historie
Historien om forsvarets tilstand, og hvordan det er gået så vidt, er utrolig vigtig i den situation, verden står i lige nu, mener Ditte Okman:
"Med den nye virkelighed, så glæder jeg mig til sammen med Peter at gå igennem 35 års skandaler og alt det kulørte, men jo også alt det, som er enormt vigtigt for at forstå, hvordan vi er havnet i det morads, vi er i i dag," siger hun.
RADIO IIII - tidligere Radio4 - gennemgik en omfattende relancering i august, hvor 24 programmer lukkede og en række nye er siden kommet til. ‘Frontlinjen’ var en af få podcast, der fortsatte på kanalen.
‘Frontlinjen: 35 års skandaler i forsvaret’ har premiere i dag den 19. november 2024 kl. 13.05 på RADIO IIII og udkommer som podcast på alle platforme. I alt 8 episoder.
En uge siden shitstorm
Ditte Okman havde for nyligt en hovedrolle i mediebilledet, som hun nok gerne havde været foruden.
I et afsnit af podcasten "Det, vi taler om", gik Okman nemlig i dybden med et udsagn fra Rasmus Paludan om, at iq-gennemsnittet i Somalia er 68, mens iq-gennemsnittet for en orangutang er 69.
Okman havde så researchet lidt på emnet, og de tal, hun havde fundet frem til, lå ikke langt fra Paludans udsagn, måtte man forstå.
Det fik hurtigt kommentarfelterne på diverse sociale medier til at eksplodere med beskyldninger om, at Okman var racist, og at hun sammenlignede somaliere og orangutanger.
Hovedpersonen selv har pure afvist at være racist, og til at starte med påstod hun, at det klip, der florerede på sociale medier, var blevet redigeret, så hun fremstod racistisk.
Siden har hun dog lagt sig fladt ned over formuleringen.
"Jeg troede, at jeg i løbet af indslaget fik understreget, at de pågældende hjemmesider og deres resultater ikke kan ses som troværdige eller saglige, da jeg bemærkede, at enhver kan skrive, hvad de vil på nettet. Men det gjorde jeg åbenlyst ikke tydeligt nok, og det er min fejl alene," skriver hun til Ekstra Bladet.