LÆS OGSÅ STEEN HILDEBRANDS ANMELDELSE AF PLANEN
Lanceringen finder sted ved en stor reception i FN-byen med deltagelse af finansminister Kristian Jensen, minister for udviklingssamarbejde Ulla Tørnæs og mere end 200 gæster fra myndigheder, erhvervsliv, civilsamfund og skoler.
Danmark går i spidsen, når det handler om at skabe bæredygtig udvikling både i Danmark og i udviklingslandene. Med den nationale handlingsplan skal ny dansk lovgivning fremover vurderes i forhold til verdensmålene. Det skal sikre, at vi indarbejder målene i det daglige lovgivningsarbejde, samtidig med, at vi har forpligtet os til at rapportere hvert år om vores fremdrift, siger Kristian Jensen, der allerede til juli skal repræsentere Danmark til den første verdensmålseksamen i FN i New York.
MERE OM VERDENSMÅL: HIldebrandt: Lad folkeskolen gøre børn til verdensborgere
Minister for udviklingssamarbejde, Ulla Tørnæs, ser frem til med udgangspunkt i handlingsplanen at inddrage danske myndigheder, dansk erhvervsliv og civilsamfund i opfyldelsen af verdensmålene. Verdensmålene er meget ambitiøse, og det forpligter os alle sammen. Myndigheder, erhvervsliv og civilsamfund skal arbejde sammen for at skabe bæredygtig udvikling og vækst. Og det gælder både i Danmark og for vores indsats i udviklingslandene, hvor vi jo blandt andet gennem myndighedssamarbejdet inddrager mange ministerier, styrelser, kommuner og private virksomheder, siger Ulla Tørnæs. Ulla Tørnæs offentliggør i dag også en ny måling, der viser, at danskernes kendskab til FN’s 17 verdensmål er steget, men stadig kun ligger på 12 procent. Og det er ikke godt nok. Der er ingen tvivl om, at med det brede fokus og den historiske ambition om at afskaffe al fattigdom og skabe bæredygtig udvikling i hele verden, så skal kendskabet til verdensmålene nå ud til hele Danmark. Det er i hvert fald min ambition. Det kommer til at afspejle sig meget klart i den måde, vi fra Udenrigsministeriet formidler Danmarks indsats i vækst- og udviklingslandene, siger Ulla Tørnæs.