Danmark mod Slovenien: Sådan gik håndboldkvindernes første kamp ved OL

25/07/2024 10:35

J. Bøgen

Der er både godt og skidt at tage med videre.

Selvom OL første officielt starter i morgen, fredag, så har flere atleter allerede været i gang ved legene.

De danske håndboldkvinder har således her til morgen været på halgulvet i den første gruppekamp mod Slovenien - og det endte med en ganske godt start for den videre turnering.

Danmark endte nemlig med en storsejr på hele 27-19, så mon ikke, Jesper Jensens tropper har fået tanket en ordentlig portion selvtillid!

Rodet start

Den første del af kampen gav ellers ikke indtryk af, at Danmark ville ende med at køre Slovenien over.

Da der var spillet knap 20 minutter af første halvleg stod der således 8-8 på måltavlen, efter en rodet indsats fra begge hold. Det rodede spil virkede dog til at komme Slovenerne mest til gode.

De sidste 10 minutter af første halvleg kom danskerne til gengæld bedre i gang. På begge sider af bolden stod både forsvar og målvogtere solidt, men Danmark kunne trods alt gå til pause med en tremåls-føring på 14-11.

Det vides ikke, hvad Jesper Jensen sagde i omklædningsrummet i pausen, men uanset hvad, må det siges at have virket!

Danmark eksploderer

10 minutter inde i anden halvleg førte Danmark 19-13 til trods for, at de danske kvinder brændte en del store chancer.

Men at holde Slovenien på bare to mål de første ti minutter af halvlegen siger alt, og det endte også med at blive sigende for resten af kampen.

Med 10 minutter tilbage af kampen var Danmark i front 22-15, og da kampen blev fløjtet af, var ottemåls-sejren en realitet.

Næste opgave for de danske håndboldkvinder er mod arvefjenderne fra Norge. Den kamp fløjtes i gang søndag kl. 16.00.