Netop nu diskuteres det bredt blandt politiker, fagforeninger og organisationer, hvad man kan gøre for at skabe mere sikkerhed for beboere og ansatte på landets bosteder. Debatten er præget af mange løsningsforslag men også af, at vi mangler forskning i, hvad der virker i forhold til at nedbringe magtanvendelser. Derfor glæder LOS-direktør Michael Graatang sig over, at TrygFonden netop har gjort det muligt at tilvejebringe ny afgørende viden om effekten af de ellers anerkendte metoder, der kan nedbringe antallet af magtanvendelser på sociale institutioner.
LOS er udgiver på DenOffentlige
LOS - Landsorganisationen for sociale tilbud - deler viden og erfaringer på DenOffentlige.
”Debatten på det sociale område mangler forskningsbaseret viden. Vi er i Danmark generelt gode til at have fokus på forskning på mange områder, men på det social felt og i særdeleshed inden for psykiatrien er det stort set fraværende. LOS har derfor som ambition at bidrage med projekter, der kan tilføje debatten en veldokumenteres viden, som ikke bare kan ignoreres,” siger Michael Graatang.
Projektet skal pilotteste to anerkendte metoder i at håndtere konflikter, Anger Management og Agression Replacement Training. Dermed vil det bidrage med viden om, hvordan vi fremover kan teste og måle om metoderne virker og hvordan de virker.
Bedre trivsel
Ankermanden for projektet er LOS-konsulent Martin Madsen. Han glæder sig til at arbejdet, der gerne skal række ud over blot at være forskning.
”Det er vigtigt, at vi også får noget bedre viden om effekten af de metoder, vi arbejder med i de sociale tilbud. Det er den eneste måde vi kan blive bedre. Effekten af dette projekt skal derfor i sidste ende gerne være, at det skaber bedre trivsel for de udsatte børn, unge og voksne på landets opholdssteder ved at nedbringe omfanget af magtanvendelse og styrke samarbejdet mellem beboere og socialarbejdere,” siger Martin Madsen.