Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Louise Borglit-sagen: 30-årig kendt skyldig i drab

Politi

10/06/2024 10:52

J. Bøgen

Retten kunne blandt andet ikke få den tiltaltes alibi til at passe.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Siden drabet på den højgravide Louise Borglit i 2016 har danskere landet over spekuleret over, hvem der kunne stå bag så forfærdelig en forbrydelse.

Nu tyder noget på, at den skyldige er fundet.

Ved retten i Glostrup er der nemlig netop blevet afsagt skyldskendelse mod en 30-årig mand, der er tiltalt for drabet.

Gennem hele forløbet har den tiltalte nægtet sig skyldig, men retten var ikke af samme opfattelse:

Den 30-årige mand er netop kendt skyldig i drabet.

Passer på signalement

Retsformanden fortæller i forbindelse med oplæsningen af kendelsen, at de tre juridiske dommere samt sagens nævninge er enige om, at den 30-årige skal kendes skyldig.

Som begrundelse for kendelsen er der blandt andet lagt vægt på, at manden var afhængig af kokain og hash og var påvirket dagligt i tiden omkring drabet d. 4. november 2016.

Derudover så et vidne en person løbe ud af Elverparken, hvor Borglit blev myrdet, kort efter, at der var blevet hørt to kvindeskrig fra selvsamme partk.

Retten siger, at vidnets forklaring har været troværdig. Blandt andet sagde hun, at manden var mørkklædt og 180-190 centimeter høj.

Det er kommet frem i sagen, at manden ofte går i mørkt tøj, og at han er 180 centimeter høj.

Derudover forklarer retsformanden, at man ikke tror på mandens alibi, som man har fundet værende "usikkert og usammenhængende".

Den tiltalte har blandt andet forklaret, at han på aftenen for drabet spidste aftensmad hjemme hos en ven, men selvsamme ven har vidnet i sagen og sagt, at han ikke husker det sådan, og at det "næppe kunne passe".

Kontroversiel politimetode

Sagen har fået stor opmærksomhed, både på grund af sagens natur, men ikke mindst på grund af politiets metoder til at få informationer ud af den tiltalte.

Politiet havde nemlig en mistanke om, at den 30-årige stod bag drabet, men hverken dna eller andre tekniske beviser kunne knytte ham sagen.

Derfor blev den hemmelige agent "Frank" indsat i Enner Mark Fængsel, hvor den tiltalte i forvejen afsonede en dom for drabsforsøg på sin ekskæreste. Under sin indsættelse var 'Frank' udstyret med en hemmelig mikrofon.

Den tiltaltes forsvarsadvokat har protesteret mod metoderne og advokeret for, at optagelser ikke kunne bruges i retten, da det mere skulle mindre om en afhøring end en almindelig samtale mellem de to "indsatte", og spørgsmålet om bevismaterialet har været hele vejen i Højesteret.

Her lød kendelsen, at lydoptagelser mv. godt kunne bruges af anklagerne i sagen.

Mest Læste

Annonce

10/12/2024

På blot 2 minutter fandt jeg den billigste bilforsikring til min nye bil, og der var mange penge at spare.