Katrine Syppli Kohl, med en ph.d i sociologi og forsker ved Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd foreslår at afviste asylansøgere får penge for at rejse hjem.
Tilbyd dem et beløb
Myndighederne ved ikke hvor 40 procent, at de i alt 459 udlændinge, som er udvist ved dom, eller opholder sig i Danmark på tålt ophold, befinder sig. Katrine Syppli Kohl har talt med en række beboere på udrejsecentre i landet. Hun foreslår at en af mulighederne, for at motivere udvisningsdømte til frivilligt at rejse hjem, i stedet for at de forsvinder, kunne være at tilbyde dem et beløb. “Det kunne være penge til at rejse hjem med i lommen. Det kunne være andre former for etableringsstøtte i hjemlandet” siger Katrine Syppli Kohl til TV 2.
Gemmer sig for myndighederne
En af de 180 personer der er forsvundet for myndighederne er 40-årig mand fra Iran. TV 2 har fundet manden og talt med ham. Han vil ikke rejse ud af Danmark og han har tidligere boet fire år på Udrejsecenter Kærshovedgård. Nu gemmer han sig for myndighederne i en kælder et sted i Danmark. “Jeg er træt. Jeg vil gerne møde andre mennesker. Jeg er syg… Jeg kan ikke bo på Kærshovedgård. Jeg har boet der i fire år. Det er nok” siger han til TV 2.
Send dem i fængsel
De politiske partier på Christiansborg har også forslag til, hvordan myndighederne udgår at de udvisningsdømte forsvinder. Dansk Folkeparti foreslår at sende udvisningsdømte i fængsel. Socialdemokraterne foreslår også at udviste udlændinge, der ikke overholder deres meldepligt, straffes med fængsel. Der er netop fra politisk side indført en ny lovgivning, der gør det muligt at straffe folk, der ikke overholder deres meldepligt i to dage, med 60 dages fængsel.
Ny hjemrejselov
Der er der indført en ny lovgivning, der belønner mennesker økonomisk for at rejse tilbage til deres hjemlande. Tirsdag den 1. juni træder den nye hjemrejselov i kraft. I den lovgivning kan asylansøgere, der har fået der asylansøgning afvist få en bonus på 20.000 kroner, hvis de rejser frivilligt hjem. De 20.000 kroner, kan dog ikke ansøges af folk, der er udvist ved dom. Det skriver TV 2.