Antallet af personer på flugt fra vold, forfølgelse og krig er steget igen, for niende år i træk. I udgivelsen ‘Global Trends’ - den årligt rapport fra FN’s Flygtningeorganisation, UNHCR fremgår det, at antallet af fordrevne personer steg til næsten 82,4 millioner mennesker. Det er en stigning på fire procent i forhold til år 2019, hvor tallet var 79,5 millioner. “Bag hvert eneste tal er en person, som er blevet tvunget fra sit hjem, og en historie om lidelse og om at være blevet fordrevet.” siger FN's flygtningehøjkommissær, Filippo Grandi, i en meddelelse.
En procent af verdens befolkning er fordrevne
Ifølge FN er en procent af alle mennesker fordrevne. I forhold til antallet af fordrevne er tallet dobbelt så stort som i år 2011. Her lå antallet på lidt under 40 millioner. 42 procent af de fordrevne er børn under 18 år. “Alene den tragedie, at så mange børn bliver født i eksil, burde være nok grund til at gøre en langt større indsats for at forebygge og stoppe konflikt og vold.” siger Grandi.
Fordrevne kommer primært fra fem lande
Antallet af fordrevne kommer primært fra fem lande i verden. I Syrien er 6,7 millioner flygtet ud af landet. I Venezuela gælder det 4,0 millioner, i Afghanistan 2,6 millioner, i Sydsudan 2,2 millioner og i Myanmar 1,1 million. I landene Etiopien, Sudan, Sahel-regionen, Mozambique, Afghanistan og Colombia er der også en markant stigning i antallet af fordrevne. Det skriver TV 2.