Der har ikke været så få kontanthjælpsmodtagere i Danmark i 13 år, som der er nu, det oplyser Ritzau på baggrund af nye tal fra Danmarks Statistik. Forklaringen på, at der kan være så få kontanthjælpsmodtagere kan findes i, at anciennitetstællingen i dagpengeperioden, har været suspenderet under coronakrisen. Det betyder altså at færre er faldet ud af dagpengesystemet. Det forklarer Niklas Praefke, cheføkonom hos organisationen Lederne. “Når anciennitettællingen atter genoptages, vil det igen betyde, at personer opbruger dagpengeretten og vil komme på kontanthjælp i stedet.” siger han til Ritzau. Ved udgangen af marts modtog 111.500 kontanthjælp, siden sidste år, er det et fald på 9.400 personer.
Regeringen har fået udarbejdet en rapport af Ydelseskommissionen, der netop handler om kontanthjælp, og forslag til ændringer heri. Ydelseskommissionen foreslår blandt andet at kontanthjælpsloftet fjernes helt.
Hvordan det nye kontanthjælpssystem kommer til at se ud, vides endnu ikke. Partierne skal mødes og forhandle et nyt system.