Annoncørbetalt indhold
I Danmark udskrives hvert eneste år i tusindvis af recepter på smertestillende medicin af typen opioider. Denne type medicin har rigtig gode egenskaber når det handler om at lindre smerter efter et traume eller en operation. Desværre er medicinen også stærke afhængigheds skabende. Og er man først blevet afhængig, kan det godt være svært at droppe pillerne.
Kan jeg komme ud af mit pillemisbrug?
Det kan godt lade sig gøre at komme ud af et afhængigheds betinget misbrug til læge ordineret medicin. Det er dog meget vigtigt at du ikke selv forsøger dig med afvænning – det kan nemlig hurtigt ende galt.
Først og fremmest vil du opleve en ustyrlig trang til at tage medicin. Det kan være endog særdeles vanskeligt at lægge pillerne på hylden når først man har oparbejdet et afhængighedsforhold dertil. Derfor vil du højest sandsynligt opleve et forsøg på afvænning som en fiasko – noget du helt sikkert ikke har brug for.
Der ud over vil du, såfremt du dropper pillerne ”cold turkey”, skulle gennemleve dagevis af abstinens symptomer. Du vil opleve alt fra feberlignende tilstande med kulderystelser og svedeture til smerter i muskler, led og knogler, kvalme og voldsomme opkastninger samt nedtrykthed, eventuelt ledsaget af delirium.
Disse symptomer minder meget om dem som en heroin narkoman oplever når han eller hun forsøger at kvitte stoffet fra den ene dag til den anden. Og de kan faktisk kun dæmpes med mere medicin.
Det er derfor vigtigt at du opsøger professionel hjælp til afvænning. Denne kan du få på et misbrugscenter med særligt speciale inden for behandling af pillemisbrug, kokainmisbrug, alkoholmisbrug og hashmisbrug.
Hvordan kommer jeg i misbrugsbehandling?
Hvis du leder efter et misbrugscenter som kan hjælpe dig ud af din afhængighed af receptpligtig medicin, hash, alkohol eller kokain, kan du altid kontakte A Misbrugsbehandling.
Hos A Misbrugsbehandling får du professionel misbrugsbehandling i det tempo og den udformning der matcher dine behov. Du kan for eksempel blive tilbudt et ambulant behandlings forløb, hvor du bor hjemme, passer dit arbejde, og deltager i afvænnende behandling uden at det påvirker din hverdag.
Du kan også komme i døgnbehandling – et forløb, der strækker sig over fem til seks uger, og som inkluderer afgiftning og afrusning samt intensiv terapi i et miljø hvor du ikke bliver fristet af afhængighedsskabende substanser på daglig basis.
Du kan læse mere om de forskellige former for misbrugsbehandling ved misbrugskonsulent Anders Nebelong hos A Misbrugsbehandling på hjemmesiden amisbrugsbehandling.dk