Hele tre gange har Bios brudt sin kontrakt med regionen, fordi selskabet ikke har haft reddere nok til at dække vagtplanen.
Formanden for det præhospitale udvalg i Region Syddanmark, Thyge Nielsen (V), erkender, at der er igen tale om kontraktbrud, når vagtplanerne heller ikke hænger sammen i september.
- Det er korrekt, at der har været huller, som ikke er i orden. Det har vi påpeget over for Bios, siger Thyge Nielsen.
At der er tale om kontraktbrud, det vil direktøren i Bios, Morten Hansen, gerne erkende.
- Når man ikke levere de beredskaber, man er forpligtet til, så er det jo i strid med den kontrakt, vi har med regionen. Men konsekvensen, af det vi leverer, er, at responstiderne og serviceniveauet er det samme som før, siger Morten Hansen til DR Fyn.
Han mener dog samtidig, at regionen har en dygtig operatør i Bios, selvom selskabet endnu ikke er fuldt bemandet.
- Vi er på godt 400 reddere nu. Der tiltræder 60 medarbejdere i næste måned, og jeg forventer, at vi er oppe på idealbemandingen – mellem 500 og 550 reddere – omkring årsskiftet, forklarer Bios-direktøren.
Ifølge Fyens Stiftstidende og JydskeVestkysten mangler ambulanceselskabet eksempelvis at besætte 51 vagter på Fyn og i Sydvestjylland den kommende weekend.
Også det mener Morten Hansen, at der er styr på.
- Tallet er allerede faldet til halvdelen. Det er ikke så mærkeligt, at der er huller i vagtplanen. Det er noget, regionen er orienteret om, og det er ikke noget, som borgerne vil mærke, siger direktøren.
I slutningen af august valgte Region Syddanmark at sætte Bios under skærpet opsyn, netop fordi politikerne ikke havde tillid til, at Bios kunne få vagtplanerne til at hænge sammen.
Bios overtog ambulancedriften i størstedelen af Region Syddanmark fra Falck 1. september, fordi det hollandske selskab var væsentligt billigere end sin konkurrent.