Vi oplever, at der er alt for lidt opmærksomhed på, hvor vigtigt det relationelle arbejde med borgerne er for deres vej ud af det sociale system. Forestillingen om, at man kan specialisere sig til bedre socialt arbejde, lever mange steder bekymrende uimodsagt. Vi mener, at der er et stort behov for, at kommunerne får gjort op med denne kassetænkning, og i stedet tænker godt gammeldags helhedsorienteret socialt arbejde.
Vi mener også, at det vil være sundt for mange kommuner at få set alvorligt på, hvorfor de oplever mange stressrelaterede sygemeldinger og stor personaleomsætning blandt deres socialrådgivere. De bør i højere grad værne om deres personale, så de får en god arbejdsdag, ikke nødsages til at melde sig syge og ikke tænker på at søge et andet arbejde.
Det vil både være godt for kommunernes økonomi, og for borgerens vej igennem systemet – og det er i virkeligheden to sider af samme sag!
Om forfatterne:
David Kristiansen er uddannet socialrådgiver. Mere om David på hans Linkedin her.
Ditte Brøndum er socialrådgiver i Gladsaxe og næstformandskandidat i Dansk Socialrådgiverforening. Mere om Ditte på hendes Linkedin her.
Kilder:
Bundesen & Hansen, 2016; Goli & Hansen, 2016
BDO rapport, 2016, s. 7 “Rapport vedrørende gennemgang af 100 sager på det specialisede børneområde”)
”Evaluering i socialt arbejde” (Bundesen & Falcher, 2014)
Niels Christian Barkholt om dokumentationskrav, DenOffentlige: https://www.denoffentlige.dk/socialraadgivere-dokumentationskrav-er-blev...