Sådan er situationen i NaturErhvervstyrelsen, der har ansvaret for Miljø- og Fødevareministeriets erhvervs- og miljøpolitik. Det viser en opgørelse, som styrelsen har lavet for Avisen.dk.
Styrelsen er i færd med at lave den største af alle udflytninger af statslige job. Alt i alt flytter NaturErhvervstyrelsen 392 arbejdspladser fra København til Augustenborg og Tønder i Sønderjylland.
Og det kan være meget utrygt for medarbejderne, når hele cheflaget forsvinder.
Udflytning af statslige arbejdspladser
Vi har samlet alle historier om udflytningsplanerne.
Læs meget mere her
Det vurderer Karen Albertsen. Hun er ekspert i arbejdsmiljø og er psykolog og partner i konsulentfirmaet TeamArbejdsliv.
- Hvis ledelsen ikke tager med ved en udflytning, så skaber det utryghed hos de ansatte, siger Karen Albertsen til Avisen.dk.
Hun forudser, at det bliver en stor mundfuld for de nye ledere, som skal sidde i Sønderjylland.
- Når ingen i toppen af NaturErhvervstyrelsen flytter med, vil der næsten uvilkårligt ske et stort tab af viden. De nye ledere i Sønderjylland kommer til at opbygge en helt ny organisation, siger Karen Albertsen.
Tillidsmand for HK’erne i København i NaturErhvervstyrelsen, Michael Jensen, finder det også alvorligt, at ingen chefer følger med.
- Det er en kæmpe fiasko for udflytningen, at ingen chefer er med på at flytte arbejdsplads. Det er med til at bringe styrelsen endnu mere i knæ som følge af udflytningen, siger Michael Jensen.
Lignende toner lyder fra næstformand for fagforbundet HK Stat, Peter Raben.
- Det er et uheldigt signal at sende til medarbejderne, når cheferne ikke selv går foran og flytter med ud. Det svarer til, at kaptajnen forlader skuden i et frygteligt stormvejr, siger Peter Raben.
Han siger, at andre styrelser står i lignende situationer.
- Mit generelle indtryk er, at meget få chefer flytter med ud fra styrelser og andre statslige arbejdspladser i København, siger Peter Raben.
376 af NaturErhvervstyrelsens arbejdspladser skal flyttes til Augustenborg på Als, mens 16 skal til Tønder.
Indtil videre er 17 personer flyttet, og 24 andre har sagt, at de er indstillet på det. Alt i alt er det altså cirka kun 10 procent, som flytter arbejdsplads fra København til Sønderjylland.
Avisen.dk har siden torsdag i sidste uge bedt om at få en kommentar fra styrelsens direktør, Jette Petersen. Det har ikke været muligt for hende.