De lune sommeraftener tiltrækker ikke kun mennesker, men også myg i store mængder.
For selvom der skal meget til at ødelægge en fantastisk sommerdag, så skulle det lige være myggene.
Hvis du bliver angrebet af de sværmende plager, kan det ende med kløe i flere dage, hvilket kan drive selv den mest rolige person til vanvid.
Men nu skal danskerne til at forholde sig til myggestik som aldrig før.
En stigende sundhedsrisiko
Det er ikke længere blot en irriterende sommerspøgelse, men i stigende grad en sundhedsrisiko, der rykker tættere på Danmark.
Det forklarer Rene Bødker, der er seniorforsker ved Københavns Universitet:
"Vi kommer til at skulle tænke på myg på samme måde, som vi tænker på flåter – at de også kan være en sundhedsrisiko", lyder siger han til TV 2.
Flere myggebårne sygdomme, som tidligere var forbeholdt tropiske områder, finder nu vej til Europa.
Det gælder sygdomme som denguefeber, vestnilfeber og Usutu-virus, der for nylig blev opdaget i fugle i Danmark.
Vestnilfeber nær dansktysk grænse
Denguefeber, som tidligere kun ramte tropiske egne, blev i år for første gang konstateret så højt mod nord som i Frankrig, og Italien oplevede sidste år flere udbrud med i alt 82 tilfælde. Vestnilfeber er også blevet opdaget tæt på den danske grænse i Nordtyskland.
Den stigende trussel skal ses i lyset af de ændrede klimaforhold, hvor varme og regn giver myggene de perfekte betingelser for at trives.
Der er heller ikke ligefrem lagt i kakkelovnen til, at der bliver sat en stopper for de ændrede klimaforhold, når temperaturen i Europa er steget med mere end to grader siden 1900.
Selvom der er grund til at være opmærksom, oplyser Statens Serum Institut (SSI), at der på nuværende tidspunkt ikke er nogen særlig grund til bekymring for rejser til Sydeuropa.
Men på længere sigt ser myndighederne en øget trussel for, at myggebårne virussygdomme vil sprede sig yderligere i Europa, som følge af klimaets ændrer sig.