Mange danskere benytter Gmail som deres foretrukne e-mailtjeneste.
Mailservicen har over en milliard daglige brugere, der både dækker over private og erhvervskonti.
Det skriver Iltalehti.
Google ruller snart nye AI-drevne funktioner ud i Gmail, og det giver brugerne et valg: vil du tage imod de smarte værktøjer, der kan gøre din e-mail-oplevelse mere effektiv, eller foretrækker du at holde fast i den gamle, mere traditionelle måde at bruge e-mail på?
De nye funktioner, som inkluderer forbedrede søgeresultater, intelligente svarforslag og automatiserede e-mail-resuméer, lyder som noget, der kan spare både tid og kræfter. Men som med alt, der lyder for godt til at være sandt, er der et lille hak i guldpladen – og det er privatlivets fred.
Når du aktiverer de AI-drevne værktøjer, giver du Google adgang til at analysere ikke kun indholdet af dine e-mails, men også metadataene bag dem.
Google forsikrer, at de ikke bruger disse data til at vise dig annoncer direkte i Gmail, men de kan stadig påvirke din annonceringsprofil på andre platforme, som Google ejer. Med andre ord kan din Gmail-aktivitet ende med at påvirke de annoncer, du ser andre steder.
Men frygt ikke – hvis du ikke har lyst til at dele så meget af din e-mail-historik med Google, har du mulighed for at afvise de nye funktioner. Hvis du gør det, vil din Gmail fortsat have den traditionelle brugeroplevelse, men du vil gå glip af de smarte AI-funktioner, som kunne gøre din indbakke lidt lettere at håndtere.
Den positive side ved at afvise de nye funktioner?
Google vil indsamle færre oplysninger om dig, og du kan bevare en højere grad af privatliv i din e-mail-kommunikation. Det betyder, at du ikke behøver at bekymre dig om, at dine data bliver brugt til at forme din annonceringsprofil, selvom du går glip af de smarte AI-forbedringer.
Så, hvad skal du vælge? Det er et spørgsmål om, hvor meget du ønsker at give afkald på privatliv for at få en lettere e-mail-hverdag. Google giver dig muligheden for at vælge – og det er værd at overveje, hvad der er vigtigst for dig, når det gælder din digitale frihed.