Det var et fritidsjob i en bagerforretning, der vakte Selina Juuls forargelse over madspildet i velfærdsdanmark. Selina Juul kommer oprindeligt fra Rusland, hvor der under Kommunistregimet var stor respekt og omtanke for mad.
”Dengang under Kommunismen var der ikke noget, der hed madspild. Man behandlede maden med stor respekt og omtanke - noget som mangler i Danmark. Det oplevede jeg ret tæt på, da jeg som teenager, under praktik i et dansk bageri, blev beordret til at smide store sække af godt brød ud. Den oplevelse sad dybt i mig, og det fik mig til at handle,” fortæller Selina Juul.
På denoffentligesektor.dk vil offentligt madspild komme i fokus. Fra vuggestuer til plejehjem og kantiner til andre madordninger. Den offentlige sektor indkøber, bearbejder og smider hver dag tonsvis af mad ud.
”Der er masser af muligheder for forbedring i den offentlige sektor. I disse tider, hvor alle fokuserer på penge, er det en god motivator, for mindre madspild er penge til bundlinien i sparede indkøb, sparede affaldssække og bedre udnyttelse af råvarerne,” fortæller Selina Juul.
I februar udkommer hun med en reste-kogebog med danske top madfolk og forlaget Gyldendal, der skal stimulere kreativiteten omkring brug af madrester.
”Ifølge Landbrug & Fødevarer, smider en gennemsnitlig dansk familie med to voksne og to børn hvert år mad ud for 10.000 kroner. Det kan betale en uge i et lækkert sommerhus, så der er noget at komme efter”, siger Selina Juul, der glæder sig til at sætte særligt fokus på potentialet i den offentlige sektor.
”Der er mange muligheder for nytænkning og innovation omkring madkulturen i den offentlige sektor. Det glæder jeg mig til at blogge om,” siger Selina.
Læs første Stop Spild Af Mad-blog her.