Vi er glade for fodbold i Danmark, det er der nok ikke nogen, der kan anfægte.
Nogle kampe er imidlertid vigtigere end andre, og mon ikke, en af de vigtigste for os danskere er, når vi møder vore svenske naboer på grønsværen?
Hvis kampen endda har andet end bare håneretten på spil, kan man næsten få følelsen af, at nogle danske fodboldfans er villige til at gå i krig for en sejr over svensken, men så vidt kommer vi heldigvis aldrig.
Men andre lande går mere op i fodbold end Danmark - og faktisk har en kvalifikation til VM engang ført til, at to lande gik i krig mod hinanden.
En krig, der varede cirka fire dage og kostede mere end 3000 mennesker livet.
Derfor gik det så galt
Selvom navnet "fodboldkrigen" antyder, at konflikten skyldtes en fodboldkamp, gik årsagerne til krigen meget dybere. Rødderne var spørgsmål om jordreform i Honduras og immigration og demografiske problemer i El Salvador.
Grunden til, at krigen har fået det sportsinspirerede navn er imidlertid, at det netop var et fodboldopgør, der endte med at sætte ild til den krudttønde, der satte det hele i gang.
I juni 1969 mødtes Honduras og El Salvador i to kvalifikationskampe til verdensmesterskaberne i 1970. Der var kampe mellem fans ved den første kamp i Honduras hovedstad Tegucigalpa den 8. juni 1969, som Honduras vandt 1-0.
Den anden kamp, den 15. juni 1969 i Salvadoras hovedstad San Salvador, som blev vundet 3-0 af El Salvador, blev efterfulgt af endnu mere vold.
Den 27. juni 1969 fandt en afgørende play-off-kamp så sted i Mexico City, og her vandt El Salvador 3-2 efter forlænget spilletid.
Og herfra gik det helt galt.
Hør bare forklaringen i videoen fra YouTube-kanalen @oversimplified herunder.