Året på bloggen

Ledelse

23/12/2014 12:54

Suleman Haider

Bloggere på DenOffentlige leverer viden, der rykker dig. De belyser væsentlige og aktuelle emner i og omkring den offentlige sektor. Her er en kort præsentation af nogle af dem.

Bedre sagbehandling for alle

Filosoffer har igennem tiderne ofte budt stater, magthavere og systemer trods. De har med deres tanker været en kilde til forandring og nytæknning. Lasse Posborg Michelsen   er vores nyeste blogger og filosof. Han er ude på en mission, der hedder Bedre Offentlig Sagsbehandling, hvor solide informationer skal spille en større rolle i det offentlige sytems behandling af sager. Og informationer skal tages alvorligt og handles på. Læs hans tre skridt, der kans sikre dette. Med det nye år kan Lasse måske bringe forandringer til et tilsandet offentligt system. 

Medinddragelse og borgere 

Som borgere er vi bekendt med, hvordan kommuner rundt om i landet taler om borgerinddragelse og medborgerskab. Det lyder umiddelbart meget fint og helt rigtigt. Men hvad dækker det, og hvornår har du sidst følt dig inddraget som borger af kommunen? Marc Lykke besvarer nogle af disse spørgsmål med sin blogserie Kommunens nye klæder. Marcs møde med Skanderborg Kommune bliver et afsæt for udforskning af kommuners inddragelse af borgere. Som borgere får vi med blokserien mulighed for at opleve borgerinddragelse indefra fra systemets kerne. 

Vi efterlyser bedre lederskab

Med Lederskabs-stafetten driver vi i samarbejde med en række forskere en væsentlig og betydningsfuld debat om fremtidens offentlige lederskab. Vi kan kun håndtere fremtidens samfundsmæssige udfordringer, hvis lederne leverer det nødvendige ledersskab, og det er åbenlyst savnet i mange sager. Skribenterne i Lederskabs-stafetten kommer med deres perspektiv på, hvordan vi kan gribe udfordringen an. Det er her du kan komme ind i hovedet på topledere og forskere.

Valgår og politikere 

I det nye år venter et valg og måske en ny regering. Men vil den kommende regering kunne repræsenterer folket bedre? Peter Aagaard peger på den mangelende kontakt og sammenhæng mellem top og bund. Løftebrudsdiskussioner er ifølge Peter Aagaard et symptom på en tillids- og styringskrisse, hvor den politiske klasse og topledere i organisationer mener, at bunden ikke har det nødvendige rationelle syn på velfærdstatens udfordringer. Læs krise-kradseri: Top og bund

Digitalisering af det offentlige

I 2014 sluttede en æra, da de røde postkasser mistede den offentlige post. Nu får borgere primært digital post fra det offentlige. Det rejser en række dilemmaer, og stille helt nye krav til it-løsningernes sikkerhed og funktionalitet. Det kigger vores blogger Søren Jensen på. Læs blogindlægget: Tal mere om digitale udfordringer, og følge med i den væsentlige blogstafet om IT-sikkerhed.  

Fattigdomdebatten 

I snart et år har temaredaktør Per K. Larsen sat perspektiv på debatten om fattigdom og de muligheder vores samfund giver udsatte danskere. De danskere som ikke har råd til at holde den store julefest og for hvem pengene rækker mindre. Per K. Larsen har skrevet et åbent brev om udsatte danskeres juleønsker til politikere. Det nye år vil politikerne modtage ønskerne suppleret med kommentarerne fra læserne, for debatten og bevidstheden om de muligheder udsatte reelt har er afgørende for trygheden i fremtidens velfærdssamfund. Derfor lever historien om alenemoren Mona, som måtte finde mad i skraldespanden for at mætte sine børn.

Den inkluderende velfærd

"Livet har gjort mig til specialist i psykiske handicap, psykisk sårbarhed og udsathed i almindelighed," skriver blogger Anders Dinsen, der leverer det ene tankevækkende - og til tider direkte chokerende som da han fortalte om Lars og Laura sagen - indlæg. Læs eksempelvis hans beretning fra Australien, der trods mere fattigdom udstråler stærkere sammenhængskraft end vi kan præstere i Danmark.

OPI: Da bloggen blev en bog

I efteråret kunne vi udgive en bog baseret på OPI-blogstafetten. Efter et år med fokus på offentlig-privat-innovation satte vi i efteråret en solid dagsorden med fokus på at offentlige og private aktører bliver endnu bedre til at arbejde sammen om smarte løsninger. En væsentlig del af landets mest indflydelsesrige politikere, topledere og organisationsfolk bidrog til blogstafetten, og du kan finde deres indlæg her.

Fokus på madspild

Julen er også en madfest. I hele landet julehygges der med julefrokoster og familiemiddage rundt om en masse julemad. Netop derfor er Selina Juul stifter af Stop Spild af Mad relevant. Tænker vi nok over madspild i juletiden? Vi har fulgt Selina Juuls kamp fra stiftelsen af en frivillig organisation, hvor madspild ikke var højt på dagsordenen til hendes succes med at sætte danmark på landkortet hos FN. Nu er verdens første madspild tænketank på vej. Læs mere om Stop Spild af Mad, Selina Juul, FN og den kommende tænketank her

Folkeskolestafetten nummer 1 i snart et år Med et historisk og fremtidssikret indlæg formåede Anne Skare Nielsen at puste det vildeste liv i blogstafetten om folkeskolen. Bloggen består efterhånden af et festbord af viden og meninger fra praktikere, læerere, eksperter, elever og politikere. Kig ind og bliv inspireret.    

Mest Læste

Annonce

07/11/2024

På blot 2 minutter fandt jeg den billigste bilforsikring til min nye bil, og der var mange penge at spare.