De mest læste og de bedste: Viden uden udløbsdato

Velfærd

19/06/2018 10:39

Freja Eriksen

Her har vi samlet nogle af de bedste og mest læste artikler - så du kan forblive inspireret, opdateret og aldrig skal kede dig.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Bøjes 5 bud på en fri leder, når Ledelseskommissionen ser dig som offer / 22.06.18

Her er fem konkrete spor til dig, der vil være leder. Læs dem, hvis du vil undgå at være det offer, som Ledelseskommisionen ser dig som.

Topleder tænder brændende platform: Radikale forandringer er nødvendige / 13.12.17

Det offentlige må forandre sig i en grad, som radikalt vil ændre myndighedsfunktioner og serviceydelser, som vi kender dem i dag, siger regionernes direktør, Adam Wolf. Læs tekst og se tale her.

Interview: For Hosea Dutschke er kritik benzin til hverdagen / 25.06.18

Mød en offentlig topleder, der er kendt som åbenmundet bureaukrat og bruger kritik aktivt i hverdagen. Hosea Dutschke fra Aarhus deler her sine erfaringer som ansvarlig mellem politik, fagprofessionelle og borgere. (LONGREAD)

Historisk lederundersøgelse: De hader dokumentation men elsker styring / 26.03.18

Offentlige ledere føler sig hæmmet af dokumentationskrav, men ser den bagvedliggende styring som en støtte. Henrik Hjortdal undrer sig, men finder en mulig og knap så positiv forklaring på paradokset i en undersøgelse fra Ledelseskommisionen.

Fem trin til samskabelse / 24.10.17

De første erfaringer med samskabelse kommer nu alle til gode. Torfing og Sørensen præsenterer her fem trin til organisationers omstilling til samskabelse. Brug dem til at forventningsafstemme, hvor din organisation er på stigen.

 

Den magiske tillid og dens skyggesider / 27.05.18

Den forførende og fascinerede tillid - der i dag optræder i næsten alle offentlige organisationers værdigrundlag - kan have tendens til at forblænde os. Ph.d. Tina Øllgaard Bentzen guider dig gennem tillidens magiske egenskaber og komplekse udfordringer.

Forskning: Fire ud af fem planer fra ledelsen slår fejl / 30.01.18

“Når et studie viser at 40 procent af lederne og 90 procent af medarbejderne er usikre på om de har forstået en strategi korrekt, så er der god grund til at tale om, hvad vi gør ved det,” siger forskeren Søren Obed Madsen.

Pligtsludder hæmmer forandring / 09.11.17

En væsentlig barriere for at forandre den offentlige sektor er, at dens ledere siger en masse, de selv anser for at være gedigent sludder, mens de omhyggeligt holder kaje med det, der er sandt.

Hvor meget må man tjene på velfærd? / 13.06.18

Velfærd og profit er en interessant drøftelse. Rigtig mange af os tjener på velfærd enten direkte eller indirekte som investor, virksomhedsejer, indkøber eller interesseorganisation, men hvad er rimeligt?

Hvad pokker er offentlig-privat samarbejde (OPS)? / 13.06.18

OPS-begrebet har eksisteret i mange år, og alligevel har vi en forståelseskløft - inklusive dialekter. Ja, vi har ligefrem en babylonsk tendens mellem nationers begrebsforståelse af OPS.

Fredelige Frederiksberg: Politikere forlod byrådssal mens borgere truede med selvmord / 17.05.18

"Hooligans", siger lokalpolitiker om frustrerede borgere efter Frederiksberg Rådhus mandag blev centrum for en dramatisk udvikling i socialkrisen. Alle politikere forlod salen mens en borger truede med selvmord. Det begyndte med et spørgsmål til borgmesteren.

Jelved efter dom i socialkrisen: Retssikkerheden er ikke eksisterende / 15.05.18

Ankestyrelsen har vejledt kommuner ulovligt på trods af år gammel Højesteretsdom. Nu sætter ny dom styrelsen på plads. "Retssikkerheden er ikke eksisterende," siger Marianne Jelved (R)

Kontanthjælp med tilbagebetaling: Så svært er det for systemet at afgøre om du har formue /  05.04.17

Har du lige fået et lån udbetalt, har du formue, men har du en kassekredit er det ikke formue. Ankestyrelsen har behandlet flere sager fra kommuner i forbindelse med tilbagebetalingspligt, når en borger får kontanthjælp. Det har medført en omfattende gennemgang af, hvad formue er.

Anna Mee skandale er socialkrise for fuld udblæsning / 23.10.17

Københavner-borgmesteren Anna Mee Allerslev har trukket sig efter sit livs politiske krise på grund af personlige møgsager. Men skandalen begyndte med inkompetence i håndteringen af udsatte borgere, mener den sociale modstandsbevægelse.

Aarup anmelder regeringsudspil: Luk jobcentrene og genskab socialindsatsen / 20.11.17

Det værste var, at hun ikke talte med mennesker. Hun var i løbet af den første måned på jobcentret i kontakt med fem forskellige sagsbehandlere: LC75P, NS72Q, WR39T, LB62M og SM56D, fortæller Knud Aarup i denne anmeldelse af regeringens udspil til forenkling af beskæftigelsessystemet.

Et EU uden kontanthjælp trækker Danmark nedad / 25.05.18

Siden Danmark trådte ind i EU er vores sociale sikkerhedsnet stort set kun blevet forringet. Men et direktiv for minimumindkomster i hele unionen ville kunne skabe et sammenhængende socialt Europa.

Borgere i 15 kommuner: Socialchefer, tag ansvar! / 25.02.18

Borgere i 15 kommuner undrer sig over socialchefers menneskesyn. Hvorfor sætter I systemet over mennesket, spørger de efter høring i Folketinget.

En pårørendeberetning: Min mor og velfærdssystemet / 25.09.17

To fingerspidser, flere fald og rent held sikrede min mor en plejebolig, skriver en menig pårørende om sin overraskende rejse i et velfærdssystem, hvor almindelig sund fornuft har svære vilkår.

Efterlyser almindelig sund fornuft: Overlevelsesguide for pårørende / 22.09.17

Efter et overraskende møde med velfærdssystemet har en menig borger i velfærdsdanmark lavet et forslag til “overlevelsesguide for pårørende.” Vær med til at lave den færdig sammen med forfatteren og DenOffentlige, så andre får en bedre oplevelse i mødet med velfærdssystemet.

Danskernes data / 24.05.18

Facebooks Cambridge Analytica-skandale har efterhånden lagret ideen om datasikkerhed på vore indre harddrives. Men hvordan bruger og beskytter det offentlige Danmark egentlig sine borgeres personlige data?

Overlæge i psykiatrien: Offentligt ansatte presses til at handle uetisk / 14.05.18

Vi begår store menneskelige overgreb, når vi tvinges til at følge reglerne i blinde, skriver Nina Tejs Jørring, der mener, at offentligt ansatte presses til at handle uetisk.

Din DNA til salg: Staten vil tjene på DNA, sundhedsdata og forsøg på mennesker / 03.01.2018

Danskerne bliver ikke spurgt inden deres DNA og sundhedsdata kan bruges kommercielt. Staten har investeret stort med fokus på bruttonationalprodukt, besparelser og medicinske forsøg på mennesker. Hvor bliver patientperspektivet og respekten af?

Guiden myndighederne ikke giver dig: Sådan undgår du at havne i DNA-register / 06.12.17

Vil du beskytte dit DNA, så er her en guide til at forebygge myndighedernes anvendelse af dit DNA.

Retten til dit liv er ved at blive ophævet: Myndighederne vil skabe dansk DNA-register / 06.12.17

Vil du undgå at miste kontrollen over dit eget DNA, så læs med og reager nu. Om kort tid kan det være for sent.

Droppede det faste job for at bekæmpe ulighed i sundhed: Der er brug for nytænkning / 18.09.17

“Vi bliver nødt til at afprøve nye tiltag i bekæmpelsen af uligheden og se sundhed som en forudsætning for trivsel. Der bør justeres i det nuværende tunge velfærdssystem og i nogle tilfælde måske startes helt forfra?,” siger to unge fysioterapeuter.

   

Mest Læste

Annonce

10/12/2024

På blot 2 minutter fandt jeg den billigste bilforsikring til min nye bil, og der var mange penge at spare.