"Dorthe Crüger har i en periode overvejet at bruge sit liv på noget andet end at være direktør på Sygehus Lillebælt. Hun har nu valgt at sige sit job op og aftalt med Region Syddanmark, at hun stopper som administrerende sygehusdirektør med udgangen af oktober 2018. Dorthe Crüger stopper ikke på grund af et andet job, men fordi hun vil give sig selv god tid til at tænke over, hvilke nye udfordringer hun skal kaste sig over."
Sådan skriver Region Syddanmark i en pressemeddelelse om opsigelsen. Selv siger 53-årige Dorthe Crüger:
Ledelsesavisen NY
- Nr. 14: Om værdibaseret ledelse og tiden efter NPM
- Nr. 13: Om lederuddannelser og sammenhæng
- Nr. 12: Om afbureaukratisering og sammenhæng
- Nr. 11: Ledelseskommissionens anbefalinger
- Nr. 10: Om styrings-paradokser, faglig ledelse og fejlslagne strategier
- Nr. 9: Fra konference med 200 ledere og forskere
- Nr. 8: Om tillid, kærlighed og nye paradigmer
- Nr. 7: Om Sammenhængsreform og Ledelseskommission
- Nr. 6: Om partiernes ønsker til ny styring
- Nr. 5: Fra 2016
- Nr. 4: Om strategier og styring
- Nr. 3: Om Sverige, kloge ledere og eksperimenter
Vores online-udgave af Ledelsesavisen finder du lige her - den opdateres løbende.
Artikel om baggrunden for DenOffentliges Ledelsesavis.
- Da jeg blev direktør på Sygehus Lillebælt i 2010, havde jeg en drøm om at hjælpe med at skabe Patienternes Sygehus. Den drøm synes jeg i høj grad, vi er lykkes med. På den måde føler jeg, at jeg har opnået det, jeg ville. Vi har nogle af landets mest tilfredse patienter og nogle virkelig dygtige ledere og medarbejdere, der sagtens selv kan videreføre visionen. Derfor har jeg besluttet, at det nu er tid til, at jeg skal noget andet. Hvad det andet skal være, har jeg endnu ikke lagt mig fast på, men jeg er sikker på, der nok dukker nye muligheder op hen ad vejen. Foreløbig vil jeg dog koncentrere mig om at sige ordentligt farvel til det sygehus, jeg holder så meget af, og derefter vil jeg ud at rejse nogle måneder.
Regionsdirektør Jane Kraglund, som er Dorthe Crügers nærmeste leder, siger:
- Jeg er ked af at skulle sige farvel til Dorthe Crüger som sygehusdirektør. Hun har hele tiden haft fokus på patienten, som det et sygehus skal dreje sig om. Hun har netop afleveret et færdigudbygget akutsygehus i Kolding, hvor medarbejderne står klar til at give akutte patienter den mest kvalificerede behandling. Og hun har sin del af æren for, at Vejle Sygehus er blandt de bedste i landet, når det handler om kræftbehandling. Jeg vil ønske hende alt godt i fremtiden. Jeg har lavet en aftale med Dorthe om, at vi fortsat kan gøre brug af hendes kompetencer til forskellige opgaver, efter at hun stopper, og den aftale er jeg rigtig glad for.
Regionen oplyser i pressemeddelelsen, at Dorthe Crüger er uddannet læge fra Aarhus Universitet. Hun har gennem hele sin karriere særligt interesseret sig for behandling af kræft. Frem til 2010, hvor hun blev lægelig direktør på Sygehus Lillebælt, arbejdede hun som overlæge og ledende overlæge på sygehuset i Vejle med få afstikkere til andre sygehuse. På Sygehus Lillebælt var hun lægelig direktør fra 2010 til 2015, hvor hun fik jobbet som administrerende direktør for sygehuset.
Ved siden af jobbet som sygehusdirektør var hun fra 2015 til i år formand for Kræftens Bekæmpelse.
Dorthe Crüger udgør som administrerende direktør den øverste ledelse på Sygehus Lillebælt sammen med lægelig direktør Mads Koch Hansen og sygeplejefaglig direktør Helle Adolfsen.
Alle direktører i direktionen på Sygehus Lillebælt refererer direkte til regionsdirektør Jane Kraglund.
Stillingen som administrerende direktør på Sygehus Lillebælt bliver slået op snarest muligt.
En anden stilling, der snart er ledig, er i Region Hovedstaden, hvor topchefen Hjalte Aaberg tidligere i år meddelte sin afgang.
Fakta om Sygehus Lillebælt
Sygehus Lillebælt har et samlet budget på cirka 3,1 mia. kr., cirka 60.000 indlagte patienter årligt og over 500.000 ambulante besøg. Sygehuset beskæftiger cirka 4.300 medarbejdere omregnet til fuldtidsstillinger.
Sygehus Lillebælt består af akutsygehuset i Kolding, specialsygehuset i Vejle, der har kræftbehandling som fokusområde, og Rygcenter Syddanmark i Middelfart.