Læs Startsskuddets blogs fra hverdagen på bosteder
Startskuddet er et helhedsorienteret socialpædagogisk og socialpsykiatrisk behandlingstilbud for børn og unge fra 12 år og opefter samt uledsagede flygtningebørn og unge over 18.
Læs flere indlæg fra Startskuddets blog om hverdagen i virkeligheden for udsatte borgere lige her.
De danske kommuner har i flere år presset priserne for anbringelser hos private tilbud, og de har i stigende grad valgt at anbringe de udsatte børn og unge i billigere kommunale tilbud/familiepleje. Prispresset vil fortsætte, når vi i de kommende år vil se stadigt flere offentlige udbud på det sociale område.
Pointen er, at i Danmark er det, som i Polen, en udbredt holdning hos de offentlige myndigheder, at vores udsatte unge kan klare sig med mindre. Det kan de også sagtens. De har jo som udgangspunkt ofte ingen forventninger om at kunne få hjælp, eller om at de er overhovedet er mulige at hjælpe. Anbragte børn klarer sig i forvejen statistisk set klart dårligere end andre børn. Så det er oplagt at konkludere, at det vel ikke gør den store forskel at skrue ned for indsatsen. Men tænk engang hvis tænkningen gik den anden vej: Hvilken forskel kunne det mon gøre, hvis vi valgte at bruge flere ressourcer? Kunne vi så give dem et liv, der var lige så godt som alle andres? Den tanke er ren utopi hos mine kolleger i Poznan. Men ikke i Danmark...?