Det er ikke nogen hemmelighed, at mange danskere kæmper en brav kamp for at holde elregningen nede.
Det viser sig, at selv små justeringer kan gøre en forskel, når det kommer til at nedbringe de månedlige regninger.
Her er det værd at bide mærke i, at apparater ikke nødvendigvis stopper med at bruge strøm, bare fordi de er slukkede.
Det fænomen går også under navnet 'standby-forbrug' og gælder mange af de enheder, som den 'normale' dansker bruger i dagligdagen.
Det skriver mediet Safe News.
De ting, vi bruger ofte
Standby-forbrug er især problematisk, når det kommer til de apparater, som vi bruger meget.
Et af de bedste eksempler er fjernsynet, som ofte står tændt på standby med et lille rødt lys, når det ikke er i brug. Den lille detalje kan virke ubetydelig, men den betyder faktisk, at elregningen bliver mærkbart højere.
En undersøgelse viser, at et tv, der står standby, bruger op til fem procent af den elektricitet, det bruger, når det er tændt.
For at mindske det unødvendige forbrug er det en god idé at tage stikket ud af fjernsynet, når det ikke er i brug. Det gælder især, når man er væk i en længere periode.
Det er også værd at kaste lys over, at energibesparende indstillinger på tv'et kan gøre en betydelig forskel, når det kommer til at reducere forbruget af strøm.
Flere dyre apparater
Det er ikke kun tv'et, der sørger for, at elregningen bliver presset opad.
Vaskemaskinen og tørretumbleren topper listen over husholdningsapparater med det højeste forbrug. Du kan med fordel kun starte disse maskiner, når du kan fylde dem.
Ovnen skiller sig også ud som et af de mindre økonomiske apparater. Et nyttigt tip til at spare strøm er at undgå at åbne ovnen, mens den er i gang.
Hvis du åbner lågen, får varme lov til at undslippe, hvilket betyder, at der skal bruges mere strøm.