Danmark tager store skridt mod en grønnere fremtid.
Men det er bestemt ikke alle steder, at det falder på et tørt sted.
Når forbrugerne lægger vejen forbi supermarkedet og tager et kig ned i køledisken, så står forbrugerne over for en potentiel prisrevolution.
Det viser en ny rapport, ledet af økonomiprofessor Michael Svarer, ifølge B.T.
Det ventes at anbefale CO2-afgifter på landbruget for at nedbringe udledningen af drivhusgasser. Disse afgifter vil sandsynligvis resultere i højere priser på kød, især oksekød, hvilket har fået dagligvarebranchen og forbrugerne til at spidse ører.
Endnu en stigning til samlingen
Udviklingen følger efter en periode med stigende priser på el og brændstof, drevet af højere afgifter.
Nu rettes blikket mod supermarkederne, hvor konsekvenserne af de foreslåede afgifter vil blive mærkbare for den almindelige dansker.
Branchen håber dog på, at initiativet vil være mere end blot en måde at skaffe ekstra indtægter til statskassen.
Et centralt håb er, at hvis kød bliver dyrere, vil regeringen samtidig gøre sundere alternativer som frugt og grønt billigere, for eksempel ved at sænke momsen.
Coop har været bannerfører for denne idé, og der synes at være politisk opbakning til forslaget, med Moderaterne og skatteminister Jeppe Bruus (S) der udtrykker stigende interesse for at halvere momsen på frugt og grønt.
Uanset om momsen faktisk bliver sænket på frugt og grønt, er der i hvert fald meget, der tyder på, at det kan være en god idé for pengepungen at gå uden om kødvarerne, hvis CO2-afgifterne for landbruget bliver indført.